Симић: Брзо смо се навикли на лопту

72

Фудбал се вратио на Маракану, групни тренинзи се одвијају по плану, а фудбалери Црвене звезде са великим жаром раде како би што пре надокнадили изгубљено. Осмеси и велико олакшање због повратка на терен у врло необичним околностима видљиви су на сваком кораку, преноси и Вељко Симић.

Срећни смо због повратка на терен. Ово је најлепши могући осећај. Пауза није била пријатна за нас који смо цео живот у спорту. Ипак, успели смо да одржимо неку базу, а све остало треба да додајемо и побољшавамо како би ушли у такмичарски ритам. Требаће нам најмање између две и три недеље да то дође на своје и да оспособимо тело за утакмице, те да наставимо да нижемо успехе – тврди Симић.

Играчи су после дужег времена имали прилику да раде са лоптом.

– Сви смо се ужелели лопте. Много су нам недостајале и игрице са лоптом које смо свакодневно практиковали на тренинзима. Не може да се заборави оно што се зна, тако да смо се брзо навикли на лопту, али и она на нас. Тестирање је нешто што играчи најмање воле, али и то смо успели да издржимо. Свесни смо сви да је и то важно.

Дејан Станковић тренинге одржава у три групе од по осам фудбалера.

– Ово је нова ситуација, мало је необично да нисмо сви заједно на тренинзима, али морамо да се прилагодимо свему. Свакако, и ово је боље од тренирања у четири зида.

Осврнуо се Симић и на циљеве Црвене звезде.

Све је јасно. Идемо да одбранимо титулу и да освојимо куп. Време је да се дупла круна врати на Маракану – подвлачи брзоноги везиста из Лазаревца.

Претходни текстПриче из историје – 25 година од 100. дербија
Следећи текстЦрвена звезда прославила Ђурђевдан