Лазетић: Играмо нашу игру и побеђујемо

76

Момак који је скренуо пажњу на себе, не само домаће, већ и читаве европске фудбалске јавности када се нашао у одабраном друштву петорице фудбалера рођених 2004. године који су имали прилику да заиграју у Лиги шампиона за младе је талентовани Марко Лазетић. Упркос томе што је млађи од конкуренције, робусни нападач је први стрелац кадетске селекције Црвене звезде.

Прекомандован сам у кадете током лета и много ми значи то што играм против старијих. Још драже ми је што головима помажем екипи. Све то утиче да се што лакше привикавам на тешке изазове и на још захтевније утакмице које ће ме чекати у будућности – почиње причу Лазетић.

Упркос томе што млади нападач свакодневно добија похвале за своје игре и што је водећи стрелац тима са 12 постигнутих погодака, он је свестан да мора још много да ради и напредује.

– За сада све иде по плану и веома сам задовољан својим играма, али сам самокритичан и сматрам да увек може боље. Ипак, најважније је да смо непоражени у Кадетској лиги Србије и да, без обзира на то, ко је наш противник, ми играмо нашу игру и на крају победимо. То нам много значи за самопоуздање.

Лазетић је скренуо пажњу на себе и на турниру у Саудијској Арабији на ком су наши кадети учествовали крајем јануара.

– Добро смо одиграли турнир који важи за врло квалитетан, али утисак је да смо заслужили бољи пласман. Драго ми је што сам добио шансу да играм и уопште што сам добрим партијама допринео томе да допринесем тимском резултату.

Искуство у Лиги шампиона за младе истиче као непроцењиво.

– Огромно искуство које ме психички и физички спрема за све изазове који ме чекају у даљој каријери. Прелеп је осећај играти пред испуњеним трибинама и пред онаквом подршком коју смо имали.

Осим што време у изолацији проводи са породицом, не запоставља ни тренинге.

– Фокус ми је и даље на фудбалу. Тренинзи нам се углавном састоје из три дела. Прво је трчање, затим вежбе снаге и на крају техника. Трудим се што преданије да радим, иако је мало чудно што нема групних тренинга. Кад све то обавим, углавном играм видео-игрице.

Лазетић је у Црвену звезду дошао пре осам година.

Дуго сам у клубу и свестан сам величине Црвене звезде. Цео живот сам звездаш и нема потребе да причам о томе да би ми се дебијем за клуб који волим остварио сан – подвлачи Лазетић.

Претходни текстЗвезда послала пакете и члановима у Републици Српској
Следећи текстПриче из историје – Шампионски дани Звездиних „оклопника“