Неђић: Жељно ишчекујемо да лопта крене

88

Ушли су силовито црвено-бели кадети у пролећни део сезоне и остварили два тријумфа чиме су се додатно учврстили на лидерској позицији у домаћем првенству. Међутим, пауза узрокована Ванредним стањем је зауставила и њих, а о томе како им изгледају тренинзи и рад у не баш идеалним условима, разговарали смо са шефом стручног штаба наше кадетске селекције Марком Неђићем.

Сама ситуација нас је приморала да се навикнемо на њу како знамо и умемо и морали смо брзо да одреагујемо. Ипак, фудбал се у потпуности зауставио у већем делу света, тако да су се сви нашли у истом проблему. Кондициони тренер Слободан Чикара сваке недеље шаље играчима план по данима, тако да знају шта треба да раде. Додатно смо направили посебне групе по позицијама у тиму, где дечаци имају обавезу да нам дневно шаљу снимке свих задатака које смо им поставили, у зависности од услова које имају. Ревносни су у извршавању обавеза, а нама из стручног штаба много значи када видимо колико су посвећени и колико се сналазе у датим околностима – истиче Неђић на почетку разговора.

Без обзира на то што је лопта престала да се котрља широм европских и светских терена, у кадетској селекцији Црвене звезде се није много тога променило.

– Сви смо у контакту свакодневно. Баш ништа се са тог аспекта није променило. Имамо нашу групу где међусобно причамо, а играчи се укључују и на видео позиве са кондиционим тренером. Краси нас велико заједништво и драго ми је што се и у овим околностима то демонстрира. Морам да напоменем, да смо и ми тренери добили задатке и теме које треба да обрадимо, како би се усавршили. У фудбалу нема празног хода, тако да лично се трудим да читам што више и да овај период искористим на прави начин.

Са шест бодова из прва два кола у пролећном делу шампионата, кадети су још једном демонстрирали да су најквалитетнија екипа у лиги и да су са правом лидери на табели.

– Познато је да смо се током зиме додатно подмладили, тако да смо са новом екипом практично ушли у пролећни део првенства и добро стартовали са две победе. У тренутку прекида имали смо седам бодова више од другопласираног, а још 11 кола је остало да се одигра и мислим да смо у доброј позицији да будемо прваци. Много нам је на пољу искуства значио турнир у Саудијској Арабији, јер смо били у прилици да одмеравамо снаге са неким од најбољих европских екипа.

Неђић као приоритет истиче здравље свих људи, али признаје да се ужелео фудбала.

Жељно ишчекујемо наставак. Надам се да ћемо бар ускоро кренути да тренирамо по малим групама, па онда и екипно, али то не зависи од нас. Сви смо се ужелели фудбала. Наравно, здравље људи је приоритет у овом тренутку и о томе, као савесни и одговорни грађани, морамо да мислимо. Ми стрпљиво чекамо наставак. Мојим играчима неће много требати да се врате у пуну форму, али ћемо ићи постепено, јер су и они у ишчекивању и препуни су набоја, па не би било добро да сагоре у тој жељи – подвлачи Неђић.

Претходни текстЗвезда носила пакете у Крагујевац, Јагодину, Лапово и Тополу
Следећи текстБуди и ти део „Red Star Runners“ тима