Радуловић: Сањам деби на Маракани

69

Један од најзапаженијих фудбалера нашег омладинског тима ове сезоне био је вихорни Андрија Радуловић. Момак одличне технике и још бољег шута, пунио је одељке голова и асистенција и врло често био тас на ваги у корист тима Славољуба Ђорђевића, како на домаћој сцени, тако и на међународном нивоу.

Презадовољан сам досадашњим делом сезоне. Труд који сам уложио у вредан рад на припремама и током читаве сезоне се исплаћивао кроз моје добре утакмице и веома сам срећан због тога – започео је разговор Радуловић.

Момак који је у досадашњем делу сезоне постигао 11 погодака и забележио осам асистенција ликује и због запажених резултата које су наши омладинци ове сезоне постигли.

– Наши тимски резултати су добро испраћени у јавности и радујем се због тога. Сви су упознати да смо у Лиги шампиона остварили успех и надигравали се са екипама као што су Бајерн, Тотенхем и Олимпијакос. Можда је остао мало горак укус због начина на који смо завршили такмичење, али ми смо снажна целина и не може да нас поремети ни тако нешто. Уз то смо и показали да имамо шта да понудимо и сениорском тиму Црвене звезде.

Говорио је Радуловић и о разлици између Омладинске лиге Србије и Лиге шампиона за младе.

– У домаћем првенству све иде према нашим очекивањима, али не треба потцењивачки говорити о томе. Све екипе у Србији против нас имају додатну мотивацију и желе посебно да се докажу против Звезде, те да нам откину бодове, што се видело и у последњој утакмици против Војводине кад смо ремизирали. За сад немамо пораз, надам се да ће тако и остати, али је чињеница да смо за све екипе изазов. Ипак, тешко је поредити све то са Европом. Имали смо прилику да видимо у којим условима раде омладинци екипа са којима смо играли у Лиги шампиона. То су врхунски услови за развој фудбалера.

Седамнаестогодишњи фудбалер време Ванредног стања проводи у Ариљу.

– Планирао сам да одем у Котор, то ми је родно место, али нисам стигао, тако да сам код пријатеља у Ариљу. Време проводим тренирајући. Имам све услове овде, тако да то није проблем. Поред тога, волим да играм “ФИФА-у” или да одгледам неки филм.

За крај, говорио је Радуловић о својим сновима.

Од када сам дошао из Црне Горе у Београд, за мене само постоји једна жеља и један сан – да заиграм за први тим Црвене звезде. Свакодневно размишљам о томе и то ми је највећа мотивација да радим на себи. Мислим да сам близу остварења тог сна и једва чекам да истрчим пред пуну Маракану – уз осмех ће омладински репрезентативац Србије.

Претходни текстПриче из историје – Црвено-бели сан летње ноћи
Следећи текстЗвезда носила пакете у Крагујевац, Јагодину, Лапово и Тополу