Николић предао чек Инфективној клиници

67

Црвена звезда и компанија „Моцарт“ су поново показали велику хуманост и друштвену одговорност. Наш ексклузивни бетинг партнер је организовањем великог хуманитарног „Ол стар“ турнира у фудбалској симулацији ФИФА 2020. онлајн, где су учешће узели бројни фудбалери, а у име нашег клуба Вељко Николић, прикупио чак 1.400.000 динара. Чек на тај износ је у њихово име јутрос Клиници за инфективне и тропске болести Клиничког центра Београд предао Звездин првотимац Николић, најбоље пласирани фудбалер Суперлиге на турниру и освајач четвртог места.

Фудбалери су у овом времену Ванредног стања изазваног пандемијом корона вирусом показали хуманост и велико срце, али И да пасионирана заљубљеност у аркадне спортске игаре може донети корист друштву. То је истакла и докторка доцент Ивана Милошевић, заменица директора Клинике за инфективне и тропске болести КЦБ, која је примила донацију.

Срећни смо што Звезда и Моцарт мисле опет на нас у овако тешком тренутку. Показали су да су не само добри спортисти већ и дробри људи. Хвала им у име колектива Инфективне клинике и болесника – истакла је др Милошевић додајући да медицински радници стоички подносе напоре- Ми немамо избора, морамо да будемо на висини задатка у сваком смислу и да не посустајемо ни на један начин, посебно не духом.Сви су већ исцрпљени мерама изолације, па је добро и да се на неке друге начине помаже, као што су спортисти показали на овом примеру. Морам да напоменем да се и надаље морамо придржавати свих мера.

Фудбалски клуб Црвена звезда од почетка пандемије низом акција помаже држави и грађанима у Србији. Сакупљен је новац за куповину респиратора, недавно је Инфективној клиници донирано 4.000 тестова на корону, наши играчи су паковали пакете помоћи у „Штарк Арени“, клуб већ недељама спроводи јединствену велику акцију за помоћ члановима клуба и ветеранима преко 65 година којима дарове доносе сами фудбалери. Вељко Николић се као љубитељ ФИФА 2020 онлајн са великим задовољством одазвао позиву да учествује на турниру где је освојио четврто место.

Драго ми је што сам и на овај начин, играјући од куће у акцији „Моцарта“ могао да допринесем да се прикупи 1,4 милиона динара. Сви они који су играли на том туниру показали су да су велики људи, надам се да смо спасили много живота. Драго ми је да сам могао да будем део свих хуманитарних акција које је организовала Црвена звезда. Показала је колико је велики клуб а ја ћу се увек радо одазивати свим позивима – истакао је Николић додајучи да је трофеј припао стварно најбољем играчу ФИФА 2020.

Претходни текстОдада и Стојић уживали уз старије звездаше
Следећи текстЂорђевић: Ми све радимо као породица