Звездаши донирали тестове за корону

57

Фудбалери Црвене звезде још једном су показали друштвену одговорност и велико срце. Након што су донирали новац за неопходне респираторе, црвено-бели су сада прикупили средства за куповину 4.000 брзих тестова, а данас их је у име нашег клуба водећим људима Инфективне клинике у Београду уручио капитен црвено-белих Милан Борјан.

Првотимци нашег клуба су од државних органа добили информацију да су нашој земљи у овој ситуацији најпотребнији тестови како би се што више људи тестирало на корона вирус, а чета Дејана Станковића је веома брзо реаговала. У веома кратком временском периоду цео тим Црвене звезде је скупио новац за четири хиљаде тестова који ће нашим здравству и те како помоћи.

Капитен Милан Борјан је неко ко се често одазива хуманитарним активностима, а у овој акцији која је организована много пре данашњег уручивања је капитенски повео своју екипу у један јединствени чин.

Мислим да је ово начин на који је екипа показала да има велико срце. Пре свега на челу са нашим тренером Дејаном Станковићем и његовим стручним штабом успели смо да обезбедимо четири хиљаде тестова за Инфективну клинику у Београду. Пресрећан сам зато што смо показали да смо ми велики и да је Звезда велика, као и да прави играчи играју у овом клубу. Верујем да је ово велика ствар коју смо урадили. Радимо много акција трудимо се да помогнемо људима колико можемо. Клуб је организовао посете и поделу пакета члановима старијим од 65 година. Звезда је изнад свих нас, и то ће бити заувек тако. Увек ће показивати људскост ко год играо у Звезди. Пресрећан сам што смо једна велика породица – нагласио је Борјан и додао:

– Недостаје нам да да се вратимо на терен, надам се да ће све ово брзо проћи да можемо да живимо нормалан живот, да сви који су заражени овим вирусом оздраве. Такође, желим да се и навијачи врате на Маракану и да кренемо где смо стали.

Доцент доктор Ивана Милошевић заменик директора Инфективне клинике није крила задовољство поводом ове хумане акције.

Нама јако значи да су се спортисти и тренери Србије а нарочито Црвена звезда сами досетили да помогну. Има много имена који су нам помогли. то је заиста диван гест. Лепо је за здравствене раднке када осете подршку у оваквом тешком тренутку. Још једном, хвала свима – рекла је докторка Милошевић.

Докторка Ивана Пешић-Павловић из службе за микробиологију Клиничког центра Србије захвалила се свим спортистима који су донирали брзе тестове.

Прво желим да се захвалим свим спортистима који су ово донирали. Поред ПСР дијагностике коју примењујемо од првог дана, ови тестови су од изузетног значаја за брзу и ефикасну дигјагностику. То веома значи и нашим пацијентима. МИ смо сви заједно у овој борби – рекла је докторка Пешић-Павловић.

Зоран Милић директор фирме Лабтех која је доставила тестове похвалио је целокупну акцију.

Желео бих овом приликом да похвалим две стране. Прва су донатори, тачније спортисти који су успели да прикупе значајна новчана средства – вредност донације је тачно 100 хиљада еура, а друга страна је организација преко фирме Дејана Станковића, јер је он успео да окупи све спортисте на једном месту. Када доста појединаца скупи новац на једно место тада се има једна велика количина новца која је значајна за помоћ – истакао је Милић.

Претходни текстПантовић: Заслужено смо први
Следећи текстПриче из историје – Зоран Славнић