Ин мемориам – Бојана Милошевић Брнад (1965-2020)

404

Српска кошарка и Црвена звезда остали су без још једне легенде. У Београду, у 54. години преминула је Бојана Милошевић Брнад, бивша кошаркашица Црвене звезде и истакнута репрезентативка Југославије.

Прослављена кошаркашица сахрањена је на београдском гробљу Орловача, у кругу породице.

Бојана је рођена у Краљеву 1965. године, а раскошан таленат уочен још на летњим камповима, почела је да демонстрира већ на почетку каријере, у дресу матичне Слоге. Била је стандардни члан свих млађих репрезентативних селекција.

Уследио је прелазак у Црвену звезду 1987. године, где је провела највећи део каријере, у екипу коју су предводиле Анђелија Арбутина, Елеонора Вилд и Мирјана Јовановић. У утакмици за анале српске кошарке, мајсторица против Елемеса из Шибеника 18.априла 1989. у пуном „Пиониру“, Црвена звезда је освојила 24. шампионску титулу након 8 година поста, а Бојана је убацила 35 поена, од чега 25 у другом полувремену. Бојани је то био први трофеј у каријери, а после меча није могла да сакрије одушевљење па је једном навијачу поклонила дрес. Са Црвеном звездом је завршила и на 3.месту полуфиналне групе КЕШ 1990.

Каријеру је наставила у Грчкој, Италији и београдском Вождовцу.

Стасити крилни центар, вешта и на позицији крила, остала је упамћена и као део „сребрних девојака“, генерације која је донела прве велике успехе српској женској кошарци у континуитету. Сребрна одличја са ОИ у Сеулу 1988, СП у Куала Лумпуру 1990, и две вицешампионске медаље са ЕП – 1987. у Кадизу и 1991. у Тел Авиву.

Спортско друштво Црвена звезда породици и пријатељима наше Бојане Милошевић Брнад изражава поруке најдубљег саучешћа.

Претходни текстПриче из историје – Јелена Јанковић
Следећи текстЗвездаше усрећили Боаћи и Гарсија