Мартин Новаковић не запоставља факултет

72

Да постоје савесни и млади фудбалери који размишљају и о едукацији ван терена показује пример Мартина Новаковића, стандардног члана наше омладинске селекције који је прошле године постао студент. Са талентованим везистом разговарали смо како усклађује спортске и факултетске обавезе, због чега је уписао факултет, као и о томе због чега је битно да спортисти буду образовани.

Прошле јесени сам уписао Факултет за физичку културу и менаџмент у спорту на “Универзитету Сингидунум”. Веома сам задовољан како ми иде за сада. Предавања и колоквијуме због новонастале ситуације имамо онлајн, али иначе све нормално посећујем и извршавам своје обавезе. Професори ми излазе у сусрет због фудбалских обавеза, када је то неопходно, тако да успевам све да ускладим. Није ми напорно, већ ми причињава задовољство што сам активан на оба поља – тврди Новаковић.

Талентовани везиста, стандардан члан тима Славољуба Ђорђевића, истиче да је разлог због ког је уписао факултет врло једноставан, као и да има велике амбиције по питању спорта.

Знање. Није флоскула, заиста желим да знам што више ствари. Сматрам да што више ствари знам и познајем у суштини, живот ће ми бити лакши и то ће бити боље по мене. Спорт је мој живот, тако да се трудим да сваки детаљ што се њега тиче добро познајем. То ме највише занима. На факултету доста учим и о другим спортовима и то ми се много допада.

Новаковић сматра да сваки спортиста мора да размишља о факултету и о личном унапређивању.

Битно је да сваки човек, невезано за то да ли се бави спортом или не, размишља о томе да буде академски грађанин. Мозак је врло важан у спорту и знам и на свом примеру колико ми значи то што похађам факултет. Играм на позицији у којој је врло важно да се размишља, чак и корак, два унапред, а то што сам константно активан ми много олакшава ситуацију – подвлачи Новаковић.

Претходни текстОво су били дани високог напона
Следећи текстИН МЕМОРИАМ – Драган Милошевић – Шаја (1959-2020)