Звездини савесни млади капитени

19

Дечаци који су огромним талентом, али и сјајним понашањем ван терена и великим утицајем на свлачионицу заслужили да носе капитенску траку у две најстарије јуниорске селекције Црвене звезде су Борисав Бурмаз и Стефан Деспотовски. Момак рођен 2001. године и велика узданица омлдинског тима Славољуба Ђорђевића време крати дружењем са породицом у родној Мионици, док две године млађи дефанзивац који са траком предводи чету кадета Марка Неђића истиче да функционише између фудбалских и школских обавеза.

Бурмаз, иако жали због прекида сезоне, врло одговорно приступа проблему.

Првенство је прекинуто у сврху свих спортиста и грађана како би се заштитили, јер је здравље најпрече и сви заједно треба да се боримо како би победили овај проблем и могли мирно да наставимо са нашим животима – истиче нападач.

Као капитен, води рачуна и о томе да свлачионица функционише и за време паузе.

– Имамо групу на “Воцапу” где међусобно комуницирамо и размењујемо поруке. Како читав тим, тако и стручни штаб са нама. Заиста смо врло сложни и у овим тешким тренуцима, као једна породица.

Истиче Бурмаз да редовно и вредно тренира, али и да му недостају саиграчи.

– Тренинг је слабијег интензитета у односу на тимски, што је и логично с обзиром на ситуацију. Успевам некако да се искомбинујем и да одрадим све што је потребно у четири зида. Све то траје око два сата, али је далеко мање занимљивије од оног када тренирамо сви заједно.

У слободно време гледа серије и играо видео-игрице, али и помаже старијима.

Све кућне послове радим и на располагању сам свима из комшилука и људима старијима од 65 година којима нешто треба, што је и нормално, јер сам тако васпитан. Значи ми што време проводим са породицом, јер већ дуго година не живим у Мионици са најближима, тако да максимално корситим ово време да будем са њима – истиче фудбалер који је већ дебитовао за сениорски тим Црвене звезде у Куп утакмици против Трепче.

Деспотовски је већи део јесењег дела првенства пропустио због повреде и таман кад се опоравио уследила је пауза.

Десиле су се неке непланиране ствари, али сам из свега тога изашао још јачи. Тако ће и бити сада када је ова пауза, јер мотивација и борба, барем код мене, никад не изостаје – истиче Деспотовски.

Преласком Бачанина у омладинце Црвене звезде, а потом и Ђурића у омладинце нашег развојног тима Графичара, талентовани дефанзивац је добио ту част да носи капитенску траку.

– Дуго сам већ у клубу, тако да је капитенска трака за мене представљала велико признање, али и част и привилегију. Није мала ствар бити капитен у највећем клубу на Балкану. То је велика обавеза и одговорност, а ја траку са поносом носим.

Савесно талентовани дефанзивац приступа фудбалским, али и школским обавезама.

– Трудим се да чим устанем одрадим тренинг према плану који смо добили од кондиционог тренера Чикаре. Тренинг се састоји од трчање и вежби снаге и сваки дан је другачији. Гледам да радим и са лоптом што више могу, како не бих изгубио осећај који је много битан у фудбалу. Потом одрадим све шкосле обавезе, а онда прошетам пса. Увече гледам филмове или се дружим са родитељима уз неку друштвену игру.

Млад, али врло одговоран, Деспотовски стоји свима на располагање..

Наравно да помажем свима којима је неопходна помоћ. Сваки мој вршњак и генерално млад човек треба да буде сада у тој функцији – тврди Деспотовски.

Капитен наше кадетске селекције препоручује филм “Отмица”, као и серију “Кућа од папира”.