Петровић: Возим бицикл преко 20 километара

79

Владимир Петровић Пижон тек 1. јула пуни 65 година и без обзира што може несметано да излази строго се придржава савета лекара и надлежних органа у Ванредном стању и време проводи код куће.

Могу да шетам, али није време да људи олако схвате ову пандемију корона вируса. Безбедније и за нас и за све које волимо је да останемо код својих кућа, смањимо те физичке контакте колико год можемо и пазимо на здравље – каже четврта Звездина звезда.

Као изузетно виталан човек који је навикао да буде физички активан, Влада већ годинама тренинге практикује да обавља код куће.

– Купио сам давно добар кућни бицикл и дневно извозам преко 20 киломатара. Одредим себи добар темпо да се не умарам превише и 90 минута возим па докле стигнем. Бицикл је за моје вршњаке много бољи од џогинга јер вам не трпе колена и зглобови, а нама фудбалерима је то у позним годинама слаба тачка. Тај тренинг ми је довољан и верујте да сам презадовољан у каквој сам форми. Шалим се и кажем да сам сада спреман као и остали играчи па могу и да заиграм поново…

Недостају му пријатељи из Црвене звезде, али каже да му није досадно код куће јер увек проналази неку занимацију.

– Знате већ да ми ветерани имамо вибер групу, причамо свакодневно и ту потрошимо неко време углавном у добром расположењу. Човек увек може да се добро организује. Тек у овим ванредним околностима схватите да у ствари и у нормалним условима трошите време узалудно не радећи оно што би требало. Остају вам неке ситнице које пребаците увек „за сутра“. Сада порадим нешто по кући што сам одлагао, читам књиге које нисам стигао, погледам информативу, вести, попричам на вајберу са ћеркама и унуцима и прође дан док трепнеш.

Недостају му дружења са унуцима.

Унуке су већ одрасле, тренирају и оне код куће. Најмлађи Роко има седам година и почео је да тренира фудбал у Звезди. Са њим се видим преко видео позива, па га пратим како и шта ради у изолацији. Савестан је спортиста. Недостају ми сви они, али знамо да је ова врста дистанце најбоља за све. Надам се да ће лекари успети да сузбију пандемију и да ће се живот убрзо вратити у неке нормалније токове. До тада се треба чувати, бити паметан и не радити ништа што би угрозило и вас и друге – мудро каже један од највећих мајстора фудбала које је југословенски и српски фудбал имао.

Претходни текстЈагодић Куриџа: Ово је живот, а не игра!
Следећи текстИванић: Морамо остати позитивни