ИН МЕМОРИАМ – Ранко Борозан

177

Фудбалски клуб Црвена звезда са великим жаљењем обавештава јавност да је, данас, у 86. години живота преминуо Ранко Борозан.

Борозан је рођен 25. јула 1933. године у Мостару, а каријеру је почео у локалном Вележу, где је већ као седамнаестогодишњак добио шансу да се афирмише и заигра сениорски фудбал. У Црвену звезду је дошао 19. децембра 1957. године и остао нешто више од две пуне године, с обзиром да је 28. децембра 1959. године појачао ОФК Београд.

За то време, Борозан је у нашем клубу одиграо укупно 74 утакмице (23 у првенству, 43 пријатељске, седам утакмица у Купу и једну утакмицу у Купу Уефа) и постигао пет погодака, а стигао је и да дебитује за Б тим репрезентације Југославије.

Посебно важан Борозанов гол за Црвену звезду био је онај у финалу Купа у сезони 1957/58 када је постигао погодак клубу у ком је почео каријеру у тријумфу црвено-белих од 4:0.

Са нашим тимом освојио је једну титулу првака Југославије, као и два национална купа.

Испраћај за кремацију Ранка Борозана биће обављен у најужем кругу породице, док ће комеморација бити обављена кад се Ванредно стање буде завршило. ФК Црвена звезда ће вас благовремено обавестити о датуму.

Црвена звезда породици и пријатељима нашег Ранка изражава поруке најискренијег саучешћа.

Претходни текст#ОстаниКодКуће – почиње Звездин квиз
Следећи текстРодићев рођендан уз две торте