Приче из историје – Драган Јовановић

328

75 година велике Звезде!

„Седамдесетпет година Спортског друштва Црвена звезда! Седамдесетпет година радости, победа, пораза, среће, страсти, па и туге. Спортско друштво Црвена звезда је прича о угледу и значају спорта. Прича о успоменама на велике победе. Прича о великим клубовима. Прича о изузетним резултатима Звездиних спортиста који су 75 година представљали и убудуће ће представљати амбасадоре спорта своје Црвене звезде, Београда и Србије.“ (Зоран Аврамовић, главни и одговорни уредник Звездине ревије и директор Црвена звезда маркетинга, из уводника број 669)

Драган Јовановић је рођен 10. октобра 1977. године у Београду. Гаги је професионални кикбоксер који се попео на кров Европе и света. Побеђивао је ефектно, држећи лекције ривалима. Он је див овог спорта.

Прву велику титулу освојио је у лоу кику 2001. године када је тријумфовао на Балканском шампионату. Уследиле су две сребрне медаље, 2001. године у таикикбоксингу на Светском првенству и 2002. године у лоу кику на Европском првенству. Европски шампион у профи фул контакту постао је 2004. године.

Исте године Јовановић је поново освојио титулу на Балканском шампионату, а 2005. године је опет изгубио у финалу Светску првенства, овога пута у лоу кику, па се задовољио сребрном медаљом.

Наредне две године Звездин кикбоксер је остварио своје снове. Постао је првак Европе у лоу кику 2006, а потом и шампион света 2007. године.

Уследио је период када је Гаги освајао сребрне медаље на европским и светским такмичењима, да би 2012. године освојио златну медаљу на Светском Купу у лоу кику, а онда и шампионску титулу на Европском првенству у лоу кику исте године.

Вишеструки је првак државе у фул контакту, лоу кику и таикикбоксингу. Након професионалне каријере постао је тренер и сада је у својој Црвеној звезди где са читавим тренерским тимом ствара нове светске и европске шампионе.

Спортско друштво Црвена звезда и Звездина ревија два пута су Јовановића прогласили за најбољег спортисту црвено-беле породице, 2007. и 2012. године.

Претходни текстМлађи кадети вредно тренирају код куће
Следећи текстПанчев: Победићемо пандемију дисциплином