Млађи кадети вредно тренирају код куће

45

Почели су сјајно наши млађи кадети пролећни део првенства и са две победе се захухтали ка томе да нападну прво место. Иако врло млади, свесни су изабраници Владе Вучића да је здравље људи на првом месту и да ће фудбал да сачека неке мирније дане. Лазар Ђурић у Београду, а Матеја Бубањ у Нишу, феноменална веза заслужна за огроман број голова селекције фудбалера рођених 2004. и 2005. године сада је удаљена 240 километара, али се и на тој раздаљини савршено разуме и шаље поруку – останите код куће да заједно победимо.

Много ми је необично без тренинга са екипом и фудбала. Спремили смо се сјајно за све изазове у пролећном делу првенства и ово нас је баш изненадило. Већ ми све недостаје и волео бих да се колико сутра ово заврши, али здравље је на првом месту – почиње разговор Ђурић.

Талентовани везиста је врло професионално приступио обавезама током паузе.

Волим да одспавам мало дуже сада када сам у могућности. Чим устанем одмах истренирам. Добили смо програм тренинга од нашег кондиционог тренера и стриктно се придржавам свега. Такође, пазим шта једем.

Слободно време користи како би са старијием братом Андрејем, који такође носи црвено-бели дрес, одмерио снаге у фудбалској симулацији „ФИФА“ у породичном дому на Вождовцу.

Када завршим са свим обавезама што се тиче тренинга и учења, обавезно је надметање са старијим братом у игрицама. Чешће ја побеђујем, али буде веома неизвесно. Осим тога, волим и да гледам серије, тренутно пратим „Кућу од папира“, одлична је, све препоруке – истиче фудбалер рођен 2005. године.

Јужније од њега стациониран је Матеја Бубањ који дане паузе проводи у породичном дому у нишком насељу Дуваниште.

Морам да кажем да ми је већ досадно. Нисам навикао на ово. Једва чекам повратак свим такмичарским обавезама и већој физићкој активности. Ипак ситуација је алармантна и важно је да сви останемо здрави – тврди Бубањ.

Свестан тога да ће корона вирус једног дана бити прошлост и да ће морати да се врати у пун такмичарски ритам, максимално поштује све одредбе тренинга које је добио од стручног штаба.

Тренирам два пута дневно. Прво обухватам вежбе истезања, а онда радим вежбе снаге, тако да тренирам мало више од два сата дневно. Што се јеловника тиче, мајка ми све спрема. Здрава исхрана је предуслов среће сваког појединца и од кад знам за себе то поштујем, а сада уживам у чарима мајчине кухиње.

Да све ово ипак има неку позитивну страну, говори и чињеница да Бубањ који живи одвојено од породице, сада има прилику да проводи време са њима.

Већи део слободног времена проводим са старијим братом Алексом. То је позитивна ствар, јер га иначе не виђам много, с обзиром да одвојено живимо и да је он у Нишу.

Као и Ђурић, када заврши све обавезе које се тичу тренинга и школе, посвети се слободним активностима.

Трудим се да надокнадим пропуштено градиво у школи услед спортских обавеза, тако да доста учим на овој паузи. У слободно време гледам серије, а препоручио бих “Брејкинг бед”. То је најбоља серија коју сам гледао – истиче талентовани нападач.

Претходни текстРистић и Ребић: Останак у кући је једино решење
Следећи текстПриче из историје – Драган Јовановић