Петровић: Увек смо ту да помогнемо

79

Првотимац Црвене звезде и млади репрезентативац Србије Његош Петровић, као и његови саиграчи, време проводи у карантину сходно ванредној ситуацији. Звездини фудбалери су, заједничком акцијом, прикупили новац како би се купили респиратори који су тренутно неопходни нашој земљи у борби против коронавируса. Звездин везиста вредно тренира како би се у што бољој форми вратио на терен после ове паузе, а открио је и како изгледа његов дан у карантину.

Услови нису исти, али наш стручни штаб даје максимум како би нам помогао у одржавању форме. Могу слободно рећи да су тренинзи веома тешки, управо зато што их не радимо на терену. Клуб нам је изашао у сусрет и сваки играч је добио кућни бицикл како би се што више и боље спремао. Тренинзи су такође и веома занимљиви, јер се доста разликују од оних које радимо на нашем стадиону. Поштујемо све што се од нас тражи и искрено се надам скором повратку на терен – нагласио је Петровић.

Наш везиста је истакао да њему, као и осталим играчима, много значи то што је у свакодневном контакту са тренерима.

– Наравно да је много лакше када су и они ту. Воде максимално рачуна о сваком детаљу. Од индивидуалне исхране, до тренинга, разговора са стручним штабом. Ту је и обавеза да се на свака три дана меримо и шаљемо им податке о килажи. Све је то у циљу како би се ми што спремнији вратили на терен. Сваки дан причамо и ако наставимо овим темпом верујем да нећемо много заостати са физичком спремом.

Наши фудбалери су показали велико срце тако што су прикупили новац за куповину респиратора који су прекопотребни нашој земљи.

– Капитен Милан Борјан нам је пре неколико дана послао свима поруку како би нас позвао да сви заједно помогнемо у овој ситуацији у којој смо се нашли. Предложио нам је шта да урадимо, а ми смо као једна велика породица и тим то оберучке прихватили, врло брзо се организовали, и надам се да су респиратори већ стигли. Мислим да смо заједно са клубом колико-толико помогли људима којима је то неопходно.

Такође, Његош је описао како изгледају његови дани у карантину.

– У слободно време радим као што и вероватно већина нас. Ујутру када устанем увек одрадим тренинг, ту су ми млађи брат и девојка. Покушавамо да будемо креативни, радимо неке нове ствари, гледамо серије. Предлажем свима и апликацију „Не љути се човече“, у којој путем интернета можете играти са својим другарима веома забавну друштвену игру. Ја то играм сваки дан са своја три најбоља друга и могу рећи да ми није досадно. Трудимо се да нам дани не буду исти. Од скора сам почео и да свирам гитару, сада имам времена и за то, вежбам често и надам се да ћу у овом тешком периоду и научити нешто.

Имао је и поруку за наше навијаче.

Пре свега бих поручио, како свим звездашима тако и свим грађанима Србије, да остану код куће, да буду стрпљиви. Када све ово прође заједно ћемо дочекати ту првенствену утакмицу и да се заједно са нашим навијачима радујемо новим успесима Црвене звезеде – подвукао је Његош Петровић.

Претходни текстДан када нас је напустио Рајко Митић
Следећи текстЧика Рајко – Неугасива звезда Црвене звезде