Евролига – Све и даље по плану, циљ завршетак сезоне

67

Извршни одбор (Борд) акционара Евролиге одржао је у среду 25.марта састанак (видео конференција) како би анализирао развој и утицај глобалне пандемије „COVID-19“ на такмичења, организацију и целу заједницу.

Чланови Извршног одбора сложили су се да:

– Такмичења ће се наставити када ситуација дозволи и када се створе оптимални здравствени и безбедносни услови за све учеснике, у складу са препорукама релевантних здравствених власти и локалних самоуправа.

– Приоритер је завршетак сезоне „Turskih Airlines EuroLeague“ у постојећем формату, што значи играње остатка редовне сезоне, плеј-офа и завршног турнира Ф4. То би највероватније подразумевало завршетак преко првобитно заказаних мајских датума, а распоред И учесталост утакмица се по потреби може појачати. Исти модел биће примењен и на сезону 2019-20202 „7DAYs EuroCup-a“.

– Наставак анализе потенцијалних алтернативних модела такмичења који би се могли активирати само ако ситуација то буде захтевала.

– Уобичајене политике и принципе који ће бити предложени Удружењу играча Евролиге и Удружењу тренера Евролиге, који између осталог укључују: потенцијални повратак играча и главних тренера у њихове родне градове и обавезе играча и главних тренера, укључујуцћи прилагођене исплате зарада током суспензија такмичења.

– Повецћање флексибилност уредби о финансијској стабилности и фер плеју за период 2019-20, све док не будемо сигурни у будући развој и стабилизацију финансијске ситуације.

– Важно је да сви актери (лига, клубови, играчи, тренери, судије и амбасадори) препознају своју одговорност као извор надахнућа за многе, да координирано допринесу како би се помогло у борби против „COVID-19“ на сваки могући начин. То може бити подизањем свести о томе како свако може допринети ублажавању ширења вируса, задржавањем што је могуће ближе оним заједницама којима је потребно, или једноставно помагањем онима који су затворени код куће стварањем забавног садржаја око њихове највеће страсти, кошарке. Кампања #EUROLEAGUEUNITED објединиће и проширити напоре које су већ учинили сви актери на подршци текућим глобалним кампањама, укључујући #IStaiHome или #InThisTogether, наводи се у саопштењу Евролиге.

Претходни текстМитровић и Симоновић: Слушајте упутства и памет у главу!
Следећи текстПанков: Увек смо спремни да помогнемо