Станковић: Фудбалери максимално поштују програм рада

88

Фудбалери Црвене звезде поштују уредбу Владе Републике Србије о ванредном стању у држави али и план и програм рада код куће који им је задао стручни штаб на челу са тренером Дејаном Станковићем.

Фудбал је стао у већини земаља Европе због корона вируса, фудбалери нашег клуба помно прате сва дешавања у вези са пандемијом и налазе се у својим домовима. Одлична игра и форма која је током пролећа била из меча у меч све израженија, а и приказана у шест пролећних кола, на неки начин мора да се колико-толико одржава и у овим временима карантина и изолације.

Ми смо и пре увођења ванредног стања направили план како ће играчи и шта радити од куће ако до ове ситуације дође. Сваки фудбалер је добио план рада и ми смо у свакодневном контакту са њима. Пратимо њихово физичко и психичко стање. Свако од њих има свој програм који редовно испуњава а стручни штаб их прати и контролише до најситнијих детаља – истиче Дејан Станковић.

Дисциплина коју су фудбалери приказивали до сада у раду и понашању још је израженија у овој ситуацији.

– Морам да их похвалим да су максимално озбиљно схватили све што им је речено са наше стране али посебно јер поштују препоруке Владе Републике Србије. У породичном окружењу спроводе све задатке, раде максимално одговорно. Трудимо се да једног дана кад све ово прође што мање изгубимо на спремности играча.

Шеф струке Црвене звезде на крају апелује на све грађане у Србији:

Јако је важно да се сви придржавамо уредби и прописа Владе Републике Србије и у овим ванредним околностима будемо самодисциплиновани, интелигентни, чувамо наше породице, комшије, наш народ и искажемо емпатију према свима како бисмо што пре и безболније прошли ову пандемију. Живот нема цену, морамо бити јединствени, солидарни да бисмо из свега што је снашло свет данас изашли као победници.

Претходни текстДан када је пао Реал Мадрид на Маракани
Следећи текстПреминуо један од оснивача КК Црвена звезда Борислав Станковић