Одлазак последњег „мускетара“ Боре Станковића (ВИДЕО)

100

Одлазак Борислава Станковића једног од оснивача КК Црвена звезда и Спортског Друштва Црвена звезда, представља ненадокнадив губитак за српску, европску, светску кошарку – и нашу Црвену звезду.

Легендарни „чика Бора“ заједно са Небојшом Поповићем, Соколовићем, Срђаном Калембером, Гецом, Аксентијевићем,Јовановићем, Стојковићем, Стефановићем, Александром Николићем, Демшаром,Алагићем,…правио је прве кораке и крчио пут спорту који је у од 1945. до данас прешао пут од „америчке игре“ до спорта који је међу најпопуларнијим у земљи која себе зове и „земљом кошарке“и која је славила бројне медаље, титуле и успехе који су на почецима били незамисливи.

Одласком Борислава Станковића завршена је и један епоха, са жаљенем морамо да констатујемо да немамо више ни једног од оснивача српске кошарке, и људи који су мењали ову игру на глобалном нивоу, али и оснивали КК Црвена звезда који је не тако давно прославила велики јубилеј – 75 година постојања.

Први послератни дани, донели су нам нашу Црвену звезду – клуб који је данас светски бренд, познат на свим континентима, и клуб који може да се поноси и тиме да су га оснивали људи који су значајно утицали на развој и модернизацију кошарке као игре на глобалном нивоу.

Претходни текстПреминуо један од оснивача КК Црвена звезда Борислав Станковић
Следећи текстПриче из историје – 75 година велике Звезде!