Звездина доминација

61

Црвена звезда је у пролећном делу Суперлиге Србије у шест одиграних мечева остварила четири победе и два ремија и у моменту прекида Суперлиге Србије због увођења ванредног стања у земљи налази се после 26. кола на лидерској позицији са 11 бодова предности у односу на првог пратиоца.

Наш тим под вођством тренера Дејана Станковића незадрживо иде ка одбрани титуле првака. Веома добром игром, ауторитативном и сугурном до прекида шампионата одржавао је предност из првог дела сезоне, а посебно импонује чињеница да су ривали, од тога чак три екипе из самог врха, упутиле у оквир гола свега осам удараца! Само је Инђија успела да матира Милана Борјана који је према извештајима медија у четири сусрета остао неоцењен.

Ретроспектива досадашњих шест мечева оставила је снажан позитиван утисак пре свега на навијаче који су у два сусрета на стадиону “Рајко Митић” оборили рекорд из последњих пет сезона са просеком од 32.043 гледалаца.

Од самог старта сезоне видело се да ће Црвена звезда доминирати. Одлично је одиграо на Бановом брду и као гост тријумфовао 2:0, головима Вељка Николића и Његоша Петровића, док Мохамед Ел Фарду Бен није искористио једанаестерац у 45. минуту. Чукарички, у том моменту четвртопласирани тим Суперлиге је свега четири пута упутио ударац ка голу нашег тима, с тим да су три (Бирманчевић, Тедић, Мићин) ишла право у голмана Милана Борјана.

Војводина је на Маракану стигла са амбицијом да остане непоражена а изгубила је 2:0 с тим да је трећепласирани тим после 90 минута у колони “ударци у оквир гола” имао велику нулу. На стадиону “Рајко Митић” голове за наш тим постигли су Ел Фарду Бен и Марко Гобељић. У доминантној утакмици ривал из Новог Сада је пет пута покушао да угрози Милана Борјана, не и да га запосли.

Црвена звезда је била бољи ривал и од првог пратиоца Партизана. Није искористила неколико добрих прилика па је 162. издање вечитог дербија по 14. пут у историји, а шести пут на стадиону” Рајко Митић” било завршено без голова. Ривал је упутио сам један шут ка Борјану и то Садик у 9. минуту из мртвог угла…

Највише мука овог пролећа нашем тиму прозроковала је Инђија. Меч на лошем терену завршен је 1:1 а домаћин је једини преко Красића у 36. минуту успео да матира Борјана овог пролећа. Уз 41 фаул, али и однос ударца 3/3, Инђија је успела да освоји бод иако је наш тим после изједначења преко Ел Фарду Бена имао још неколико великих прилика да дође до тријумфа.

Одличном и ефикасном игром, наши момци су у Шапцу за 18 минута у првом делу постигли три гола против Мачве (Бен 19, 33, Бабић 37) и остварили победу од 3:0. Домаћин није ни припретио.

Пред празном Мараканом “тројком” је испраћен и Напредак чији је голман Кордић имао чак 11 одбрана на мечу. Томане, Гаврић и Иванић били су потписници победе од 3:0, а неоцењени Милан Борјан је ухватио тек једну лопту коју су Крушевљани упутили ка њему. Радован Панков није искористио пенал у 27. минуту.

Кад се подвуче црта, наш тим је у шест мечева освојио 14 бодова уз гол разлику 11:1, упутио је 70 удараца од којих 41 у оквир гола, уз просечни посед лопте од 59 одсто. Ел Фарду Бен се четири пута уписао у листу стрелаца, а по један погодак постигли су Вељко Николић, Његош Петровић, Марко Гобељић, Срђан Бабић, Антонио Томане, Жељко Гаврић и Мирко Иванић. Импозантан је податак да су ривали у 540 минута упутили само 18 удараца од којих свега 8 у оквир гола.

ПРОЛЕЋЕ 2019/20.

Чукарички – Ц. звезда 0:2

4/3 шут укупно 10/7

Ц. звезда – Војводина 2:0

10/6 шут укупно 5/0

Инђија – Ц. звезда 1:1

3/3 шут укупно 12/6

Ц. звезда – Партизан 0:0

5/2 шут укупно 3/1

Мачва – Ц. звезда 0:3

1/0 шут укупно 10/5

Ц. звезда – Напредак 3:0

23/15 шут укупно 2/1

Претходни текстОбустава тренинга АК Црвена звезда због проглашења ванредног стања
Следећи текстБез тренинга и утакмица до даљег