Црвена звезда осми пут шампион Србије

195

Хокејаши Црвене звезде освојили су осму титулу националног првака. После победе против Војводине од 3:0 у првом мечу, Новосађани нису дошли на реванш, па је утакмица регистрована службеним резултатом 5:0 за Црвену звезду.

Шампионски пехар капитену Марку Бркушанину предао је председник Савеза хокеја на леду Србије Марко Миловановић у присуству генералног секретара Савеза Данила Вукотића и директора такмичења Богдана Дабовића.

Титула је прослављена без противника и без публике, а оклопници Црвене звезде настављају да тренирају. Најмлађи црвено-бели оклопник и репрезентативац све три селекције Србије Матеја Поповић први пут је подигао шампионски пехар.

Осећај је сјајан. Жао ми је што није одиграна утакмица, са само једном победом у финалу постали смо шампиони, сад коначно имамо више титула од Војводине. Још ми је више жао што смо због ситуације морали да прославимо без публике. Настављамо са тренинзима због обавеза према репрезентацији и надамо се да ће се стање стабилизовати и да Светско првенство у Пољској неће бити отказано – пресрећан због титуле, али разочаран због немогућности да се на прави начин прослави успех био је Матеја Поповић.

Шампионске године за београдске црвено-беле биле су 1991/92, 1992/93, 1995/96, 1996/97 (СРЈ), 2004/05 (СЦГ), 2017/18, 2018/19, 2019/2020 (РС).

Претходни текстОдбојкашима нови бодови
Следећи текстНаставља се продаја улазница у хуманитарне сврхе