Бен: Желим титулу шампиона и најбољег стрелца

66

Наш првотимац, Ел Фарду Бен, јуче је у поподневним часовима потписао нови, трогодишњи уговор са Црвеном звездом. Сјајан повод за гостовање на Звездиној телевизији у којем је открио лична очекивања од наредног периода, како се његова породица осећа у Београду, као и колико још голова жели да постигне у црвено-белом дресу.

Могу да се концентришем на своје обавезе и тим. Дуго сам чекао овај тренутак, али никад није касно. Волим Београд и Звездине навијаче, то сам показао и овим уговором који сам продужио, задовољан сам и срећан што остајем овде и једва чекам да то потврдим својим добрим играма. Свакако сам радио на томе да будем најбољи стрелац лиге, међутим најважније је да освојимо титулу шампиона. Уколико не будем најбољи стрелац лиге, а освојимо лигу, бићу такође пресрећан. Мотивација је можда и најважнија. Морамо стално да играмо на врхунском ниову без обзира на то ко је противник. Када сам био на академији у Француској научио сам да морамо сваком противнику да приступимо на исти начин – нагласио је Бен.

Осврнуо се Звездин шпиц и на успехе које су иза њега, као и како се осећа његова породица у нашем граду.

– Постигли смо веома добре резултате, играли Лигу шампиона, постигао сам много лепих голова, али било би сјајно када би то поновили. Са друге стране, захвалан сам Богу на свим резултатима које сам постигао. Моји родитељи су ме учили да је најважније да будем скроман и да радим напорно, и да ћу тако доћи до најбољих резултата. Да није било њих, не би било ни мене. Када се не осећам најбоље, породица ми је највећа подршка, они су срећни овде, баш као и ја. Чекао сам дуго да пронађем заједнички језик са клубом. Деца су веома срећна и воле фудбал, Маракану и осећају се као прави навијачи Црвене звезде.

Голови и асистенције су прве две ствари на које помислимо када изговоримо Беново име, а наш првотимац са осмехом истиче да жели још.

Увек желим и очекујем више. Добра статистика је иза мене, дајем и више од максимума. Унапред гледам да свака сезона буде боља од претходне. Желим да постигнем што више голова, као и да освојим што више титула, да наставимо као до сада. Голови против Салзбурга су ми јако важни и остаће упамћени. У тој утакмици смо изборили пласман у Лигу шампиона после много година. Такође, волим и утакмицу против Ливерпула, било је прелепо. Те две утакмице су ми омиљене. Немам омиљени гол, али голови против Салзбурга ће ми остати у глави и срцу читавог живота. Не гледам толико често утакмице које сам играо, али навијачи ме увек подсећају на то шта сам све урадио за Звезде.

Ричмонд Боаћи је тренутно најефикаснији странац у историји Црвене звезде, а Бен је тренутно 12 корака иза њега. Репрезетативац Комора жели да престигне свог клупског колегу и да се златним словим упише у историју нашег клуба.

Биће јако тешко стићи Боаћија у том сегменту. Он је сјајан фудбалер и још увек је овде. Имам одличан однос са њим. Ако будем избио на чело листе најефикаснијих интернационалаца у Звезди, то ће бити посебно достигнуће. Покушаћу да престигнем Боаћија и да будем на првом месту. Долазим из далека и волео бих да се златним словима упишем у историју Црвене звезде – кроз осмех је закључио најбољи стрелац Суперлиге Србије, Ел Фарду Бен.

Претходни текстПазовчанке дисциплинованом игром до победе
Следећи текстОмладинци без голова у Новом Саду