У сусрет противнику – Напредак

61

Изабраници Дејана Станковића сутра од 18 часова одиграће утакмицу 26. кола Суперлиге Србије против крушевачког Напретка пред празним трибинама. Дуел против “Чарапана” биће 57. у историји.

После победе над шабачком Мачвом у претходном колу, наши фудбалери настављају поход ка шампионској титули. Головима Ел Фарду Бена (2) и Срђана Бабића, црвено-бела екипа је забележила нова три бода и тиме задражала лидерско место и 11 бодова разлике у односу на првог пратиоца. У оквиру 26. кола ривал је крушевачки Напредак, који тражи излаз из резултатске кризе.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Напредак су до сада одиграли 56 утакмица у којима је наш тим славио 38 пута, 14 ремија је било нерешено, а само четири пута је крушевачки суперлигаш изашао као победник. Укупна гол разлика износи 126:46 у корист Црвене звезде. У претходних пет утакмица против Напретка забележили смо пет победа без примљеног гола.

Са друге стране на нашем стадиону у 21. веку нисмо изгубили од екипе Напретка. Одиграли смо укупно 12 утакмица, десет смо победили, а два пута одиграли нерешено. Прва утакмица између Звезде и Напретка одиграна је у Крушевцу 21.11.1948. године, у којој је наша екипа победила резултатом 4:1. Претходни дуел са “Чарапанима” одиграли смо 6. октобра прошле године, када је тадашњи тим Владана Милојевића голом Марка Марина у надокнади времена победио Напредак минималним резултатом 1:0.

ПРЕНОС УТАКМИЦЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НАПРЕДАК

Директан пренос утакмице против Напретка можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 18 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Изабраници Дејана Станковића сјајно су започели наставак шампионата. Победом над Чукаричким, Војводином, Мачвом и ремијем са Инђијом и Партизаном, наш тим је освојио 11 бодова у пролећном делу првенства и налази се на првом месту са 66 освојених бодова. Напредак је у претходних пет мечева уписао два ремија и три пораза и тренутно се налазе на 11. позицији са 26 освојених бодова.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Дејан Станковић истиче да му је жао што због настале ситуације неће бити публике јер је била планирана прослава рођендана, као и да његова екипа има јасан циљ испред себе.

Жао ми је због настале ситуације, јер је план био да прославимо 75. рођендан Црвене звезде, али морамо да следимо упутства и да будемо одговорни. Управо социјална одговрност и интелигенција морају да изађу у први план, јер видимо шта се дешава око нас. Морамо да слушамо све што нам кажу. Са друге стране, долазимо са доброг гостовања из Шапца. Гледали смо Напредак, они су сменили тренера скоро и долазе са својим идејама на Маракану. Уз дужно поштовање свим екипама, ми имамо наш стил, циљеве и задатке од којих не одустајемо. Момци који буду истрчали, одиграће онако како смо се договорили и не сумњам у то. Видећемо да ли ће бити промена у односу на меч против Мачве, имам пар дилема. Повређени су само Родић и Боаћи, сви остали су у конкуренцији – рекао је Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу се налази Марко Кордић. Стубове одрбане чине искусни Лакић-Пешић и Миловановић. У везном реду играју Бјелош, Ескић и Десанчић, док се у самом шпицу напада налази некадашњи фудбалер Црвене звезде, Војводине и Партизана, Абубакар Оумару. Такође, у екипи Напретка налазе се два позајмљена играча Црвене звезде – голман Александар Станковић и нападач Дејан Видић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на сутрашњем мечу биће Јован Шегрт из Београда. Помагаће му Милован Ристић и Далибор Ђурђевић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Субота, 14. март:

ТСЦ – Радник од 14 часова;

Вождовац – Партизан од 15 часова и 30 минута;

Јавор – Чукарички од 16 часова;

Младост – Инђија од 16 часова;

Раднички Ниш – Мачва од 16 часова;

Спартак – Војводина од 16 часова;

Пролетер – Рад од 18 часова.

Претходни текстРођенданско славље само пролонгирано
Следећи текстПазовчанке дисциплинованом игром до победе