Шакота: Лепа и заслужена победа над Макабијем

78

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су велику победу над Макабијем 92-76 а након меча на конференцији за медије тренер црвено-белих Драган Шакота био је изузетно задовољан представом кошаркаша Црвене звезде:

Честитам играчима, заслужили смо победу. Контролисали смо утакмицу готово 40 минута, изузев неколико завршних тренутака када је сусрет већ био решен. Веома сам задовољан издањем. Каква је лига, а Евролига је најјача икада, јако је тешко да имате овакве утакмице где можеш да кажеш да си све време доминирао. Ми смо их имали две ове сезоне – против Бајерна и вечерас против Макабија. Јесте било дупло коло, никада не знате ко у каквом енергетском моменту долази, неке екипе су дупли програм користиле да направе добар резултат, а ми смо направили лепу победу након меча у Истанбулу. Имали смо добру енергетску реакцију, контролисали игру и однели заслужену победу„.

Уследило је питање колико је тренер црвено-белих задовољан издањем Калина Лукаса у победи над Макабијем:

Причао сам о томе већ – све што нам да до краја сезоне, бићемо задовољни. Дуго није био у ритму, што је незгодно. Ми смо целе сезоне у јаком ритму, морали смо да направимо одређени баланс. Лукас је одиграо на задовољавајућем нивоу, имао је 4 асистенције у првом полувремену, неке асистенције су нажалост промакле нису завршене поенима, али ми смо задовољни“.

Уз констатацију да га можда очекује лакша хирушка интервенција после које ће бити у пуном погону, тренер Драган Шакота додао је да сви ове сезоне у изузетно јаком издању Евролиге, могу да жале за неким победама током лиге:

Не постоји тим који ове сезоне не прича о изгубљеним утакмицама и жали због неких од њих. Да не идемо на друге примере, али ево Фенер је изгубио вечерас, Реал се мучио, сви могу за нечим да жале. Имали смо тежак период када смо практично имали најлакши програм. Да смо додали ту још једну или две победе, опет би било тешко. Летос је можда постављен циљ који није био реалан, а када сам дошао нико није ни причао о проласку у ТОП 8, јер смо били у тешкој ситуацији. Свака победа у Евролиги је део лепе историје и треба да се памти. А када бисмо имали шансу за пролаз даље… Видите да нема утакмице да се неко не повреди. Марко се повредио када је ушао у одличан ритам, Џенкинс се још није опоравио. То су све неке ствари које су нас удаљиле од ТОП 8… Повреде Куриџе и Давидовца дошле су у незгодном моменту у тим утакмицама које смо играли када смо имали шансу. Када се заврши лига и подвуче црте – резултат је једино мерило. Не бежимо од тога да смо падали и да смо устајали, али тако је свима. Ова сезона ће бити дубоко анализирана, мислим да у анализу мора да уђе и Светска здравствена организација јер овакав ритам није добар за ову децу“, рекао је Шакота.

Перпероглу? Да ли је среман и када ће бити? Уследило је питање о играчу који својим искуством и квалитетом треба и може да помогне црвено-белима:

Он јесте важан, али он је два месеца само ове сезоне био ван терена, па још два пред крај сезоне. Он није физички на 100 одсто и немогуће је да буде на максимуму, треба узети у обзир да је и у одређеним годинама. Треба да искористимо неку свежину у плеј-офу„.

Лазић није био прави у последње време?

Могу да причам о њему само од тренутка када сам дошао, многи ми причају да он није играо у правом ритму дуго. Жао ми је што немамо ситуације да га користимо мало више у нападу, јер својим залагањем и енергијом то заслужује. Оно што он нама даје је незамењиво и волео бих да имам више таквих играча“, рекао је Шакота и захвалио се навијачима Црвене звезде и свима који су пружили подршку црвено-белима у петак увече, али и током целе сезоне која се наставља у понедељак утакмицом 21.кола АБА лиге против ФМП-а у Железнику.

Претходни текстФантастична Звезда срушила Макаби у слављеничком амбијенту!
Следећи текстИН МЕМОРИАМ – Дражен Кљаковић