Дегенек: Заслужили смо победу у дербију

50

Милош Дегенек који је скоро без грешке одрадио и 162. вечити дерби, истакао је да је Црвена звезда била бољи тим и да је заслужила да освоји сва три бода у том мечу.

Жао ми је што нисмо успели да постигнемо гол, иако смо заслужили. Прво полувреме је било сјајно, противник се није много питао. Штета што нисмо поготком отворили меч – истакао је Дегенек.

Црвена звезда има 11 бодова предности у односу на вечитог ривала, а свестан тога је и репрезентативац Аустралије.

Нисмо морали да јуримо победу. Они су требали да нападну, а не ми. Ово је био битнији дерби за црно-беле, јер би победом смањили нашу бодовну предност. Међутим, Партизан се бранио већи део меча и чекао нашу грешку која није дошла. Имамо 11 бодова више у односу на вечитог ривала, то је велика залиха.

Родић је због повреде морао да изађе из игре у 74. минуту, на терену се нашао Панков, а Дегенек је прешао да игра уз леву аут-линију.

Битно ми је да будем у функцији екипе, без обзира на позицију. Вежбали смо и то на тренинзима у случају да дође до овакве ситуације.

Покушавали су наши штопери Дегенек и Милуновић после прекида да постигну гол.

– Константно смо излазили и покушавали да на тај начин матирамо противничког голмана. Нисмо у томе успели, али нема везе. Још увек смо лидери на табели, има још утакмица, биће још један дерби најмање, тако да не бринем се.

Наш тим је данас наставио са припремама за следећи меч. У суботу од 16 часова гостују Мачви у Шапцу.

Дерби је иза нас, окренули смо се наредном гостовању у Шапцу. Никад није било лако против Мачве која је посебно опасна на свом терену, али наше обавезе су увек исте. У меч улазимо са победничким амбицијама, желимо да направимо још један корак ка нашем циљу– подвукао је Дегенек.

Претходни текстЗвезда без примљеног гола против ривала из врха
Следећи текстДеца ометена у развоју гости Црвене звезде