Неђић: Успешне припреме, спремни за пролеће

70

Црвено-бели кадети су се вратили са десетодневних припрема у Охриду, а пред њима су нови такмичарски изазови у оквиру домаћег шампионата у ком се налазе на лидерској позицији. Шеф стручног штаба талената рођених 2003. и 2004. године сумирао је утиске из Македоније, говорио о променама у играчком кадру, као и о очекивањима пред почетак пролећног дела сезоне.

Први пут смо се у Охриду припремали и морам да кажем да је веома пријатан амбијент за рад. Леп хотел, добри временски услови и деца су тренирала на високом нивоу. Били су орни за рад, усвојили све информације које су биле постављене пред њих, уз то је приметан и њихов индивудалан напредак и тиме сам веома задовољан. Одрадили смо све што смо зацртали у тих десет дана – почео је разговор Неђић.

Наши кадети су имали две пријатељске утакмице за то време и у обе су били више него успешни. Савладали су Победу из Прилепа 6:0, а потом и 5:1, годину дана старије фудбалере који носе дрес Академије Скопље.

Циљ је био да играмо против старијих. Желели смо што квалитетније противнике који би нам парирали, али смо и са њима излазили на крај без већих проблема. Нисмо се превише обазирали на резултат, већ смо се трудили да уочавамо детаље, ситнице и неке ствари које смо договарали са играчима. С обзиром на то да смо све замисли спроводили у дело, могу да кажем да су и пријатељске утакмице биле сјајне провере за нас.

У једном саставу су наши кадети завршили јесењи део првенства, а у потпуно „новом оделу“ дочекаће почетак пролећног дела првенства.

Седам играча је прешло да игра за омладинце Графичара, а замене смо довели из кадетског тима наше филијале. С обзиром на то да је већина њих 2004. годиште, бићемо још млађи него јесенас. Идеја са слањем дечака у старије годиште је та да играју против физички снажнијих противника и то доживљавамо као личну сатисфакцију. Мања нам је ротација него иначе и то би могао да буде потенцијални проблем, али много фудбалера нам је поливалентно и може да покрије више позиције, што је веома позитивно и што ће им још више помоћи да се индивудално развију.

Припреме су због повреде пропустили капитен Стефан Деспотовски и везни фудбалер Никола Митуљикић, али њихов опоравак иде у добром смеру.

Деспотовски се опоравио и прикључио се кадетској репрезентацији. Што се Митуљикића тиче, прикључује се крајем недеље. Радојевић је путовао на припреме са нама, али ни он није радио са екипом и за њега чекамо дефнитивно зелено светло како би могао да се прикључи пуном тренажном процесу након лома кости. Остали играчи су здрави, с тим да су осим Деспотовског са репрезентацијом отишли још Лукић и Станковић, као и Глушчевић, Стојановић и Лазетић у селекцију млађих кадета.

Почетак пролећног дела првенства заказан је за 7. или 8. март, а Црвена звезда ће дочекати Телеоптик на теренима иза југа Маракане.

И даље нам је развој играча приоритет. Утакмице су нам тестови и показатељ како радимо и да ли деца испуњавају све што се од њих тражи. Доказали су више пута да када испоштују наш договор- дође и резултат. Имали смо озбиљан турнир у Саудијској Арабији и показали велики квалитет. Осим првенства чекају нас бројни међународни турнири који деци много значе због развоја. У априлу идемо у Сједињене Америчке Државе где ћемо одмерити снаге са екипама попут Ривер Плејта, Боке Јуниорс, Сао Паола, Њу Јорк Ред Була… То су тимови са којима ретко имате прилике да играте, а ми се радујемо томе и једва чекамо нове изазове и надметања – подвукао је Неђић.

Претходни текстБасконија боља од Црвене звезде
Следећи текстЗвездини првотимци на тренинг кампу у Дизелдорфу