Станковић: Добро друго полувреме

84

Утиске после меча у ком је наш тим ремизирао са Инђијом (1:1) у гостима у оквиру 23. кола Суперлиге Србије изнео је шеф стручног штаба Црвене звезде – Дејан Станковић. Истакао је да нема шта да замери својим фудбалерима који су дали све од себе да донесу сва три бода у Београд.

– Честитао сам мојим играчима на другом полувремену, на односу и на шансама. Прво смо се мучили, није нам ни терен ишао „на ногу“, али не желим да тражим изговоре. Била је тврда утакмица, много жутих картона, фаулова. Имали смо неколико прилика у другом полувремену, успели смо да изједначимо, али не и да преокренемо. Управо приступ из другог дела игре је оно што тражим – јасан је био Станковић.

Упркос ремију, Станковић истиче да екипа може да извуче поуке из утакмице са Инђијом.

– Уз овакве утакмице се расте. И пре меча сам рекао да Инђија има планове. Искористили су шансу после наше грешке, имали су још једну у другом полувремену, али тад је Борјан интервенисао. Избацио ме је из такта примљен погодак. Изашли смо високо, покушали да покупимо све лопте, али ето. Могли смо на крају да добијемо утакмицу, али овакви мечеви значе за јачање карактера. Још једном морам да похвалим друго полувреме. Изашли смо са практично четворицом нападача, заиста смо желели резултат и немам шта да им замерим.

Станковић истиче да није разочаран резултатом, као и да играчи нису размишљали о вечитом дербију који је на програму у недељу.

– Живот иде даље. Зашто бих био разочаран? Има много ситуација којима нисам био задовољан, али однос је био добар. „Поцепали“ су се до самог краја. Није им био дерби у глави. Спремамо утакмицу по утакмицу и већ сад крећемо са анализом и спремањем меча са Партизаном. Чека нас спектакл у недељу, то је меч који много значи навијачима, Београду и читавој Србији – подвукао је Станковић.

Претходни текстИнђија – Црвена звезда 1:1 (1:0)
Следећи текстБен – Тешка утакмица, морали смо да победимо