Визура боља у градском дербију

60

Одбојкашице Црвене звезде су на гостујућем терену, у утакмици 18. кола Суперлиге, изгубиле од Визуре резултатом 3:1 (25:14, 18:25, 25:18, 25:18).

На овој утакмици у саставу Црвене звезде није било Божице Марковић и Милице Тасић, које су изостале због повреда, па је Владисављев одлучио да на примачкој позицији шансу да младој Тијани Цветковић. Пријем Звезде није добро функционисао па је при резултату 11:6 у игру ушла Невена Видојевић уместо Цветковићеве која није издржала притисак. Иако је Видојевићева донела стабилност на пријему, играчице Црвене звезде нису успевале да смање разлику. Визура је успешно читала напад наших девојака па је Владисављев на 17:8 покушао са Симићевом на месту техничара уместо Миле Ђорђевић, а Тару Таубнер је заменила Ања Ашоња. Визура није дозволила изненађење и убедљиво добија први сет.

У другом сету је публика могла да види потпуно другачије издање Црвене звезде. Симићева је сјајно водила игру свог тима, а Видојевићева била прецизна на пријему и веома добра у свим осталим елементима игре. На месту коректора сигурна је била Ашоња. На самом почетку, после серије добрих сервиса Делићеве, Звезда је повела са 7:1. Било је у овом сету сјајних одбрана (одлична Александра Степановић на месту либера) са обе стране, као и дугих, атрактивних, надигравања. Звезда је током читавог сета била у вођству (најубедљивије на 22:15), па је крајњи резултат износио 25:18.

У наставку је Владисављев почео поставом која је сјајно одиграла претходни сет. Затајио је пријем Звезде на самом почетку, па су на 11:5 за Визуру у игру ушле Ђорђевић и Таубнер. Како ова измена није донела жељени преокрет, на 18:11 Владисављев враћа у игру Симићеву и Ашоњу, а на 19:12 уместо Јековићеве, која није имала своје вече, уводи Сару Вучићевић. Ипак, Визура сигурном игром завршава сет у своју корист.

У четвртом, испоставиће се последњем, сету Црвена звезда је на тренутке играла веома добро, али је Визура мање грешила. Сара Вучићевић је унела стабилност у блоку, али је недостајала боља партија Милице Милуновић. На крају је Визура заслужено славила у утакмици које није одлучивала о пласману на табели пред почетак Мини лиге.

Наредног викенда Црвена звезда ће гостовати екипи Уба у првом колу Мини лиге.

ВИЗУРА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:1 (25:14, 18:25, 25:18, 25:18)

Београд, дворана: СЦ Визура. Гледалаца: 200. Судије: Ђорђе Стевановић и Биљана Ђерфи

ВИЗУРА: Гајевић 21, Павловић 18, Родић 5, Малешевић 8, Букумировић (либеро), Веселиновић 3, Врцељ, Пејичић 12, Пејовић (либеро), Царић 1. Нису играле: Сајић, Перовић, Шућуровић и Коцић. Тренер: Јовица Цветковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 9, Степановић (либеро), Јековић 5, Видојевић 10, Симић, Милуновић 12, Ђорђевић, Ашоња 11, Делић 4, Вучићевић 1, Цветковић. Нису играле: Станковић (либеро) и Аџић. Тренер: Александар Владисављев

Претходни текстБерон одвео упорну Звезду у финале КРК
Следећи текстЗвездини кадети најбољи на Првенству Београда