У сусрет противнику – Чукарички

49

Изабраници Дејана Станковића сутра од 14 часова и 30 минута одиграће прву утакмицу ове године у Суперлиги против екипе Чукаричког. До сада смо одиграли 56 утакмице са “Брђанима” у којима смо забележили 43 победе.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Чукаричког смо до сада одиграли 56 утакмица у свим такмичењима. Забележили смо 43 победе, 4 ремија и девет пораза, уз гол разлику 135:46 у корист црвено-белих. Од почетка новог миленијума, наш тим је одиграо 37 утакмица против “Брђана” и забележио је 26 победа, четири пута смо ремизирали и седам пута били поражени од тима са Бановог брда, уз гол разлику 83:34 у корист нашег тима.

Најубедљивију победу у националном шампионату и једну од највећих у историји забележили смо управо против Чукаричког. Било је то у сезони 1996/97 када је Црвена звезда славила резултатом 8:1 головима Јовичића (3), Вулевића (2), Анића, Мићића и Мариновића.

Последња утакмица против „Брђана“ завршена је победом нашег тима резултатом 3:1. Голове за црвено-беле постигли су Немања Милуновић, Милан Павков и Алекса Вукановић.

ПРЕНОС УТАКМИЦЕ ЧУКАРИЧКИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Директан пренос утакмице против Чукаричког можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком од 14 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званичном Твитер профилу.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази у одличној резултатској форми из првог дела сезоне. У националном шампионату црвено-бели су први на табели са 55 бода, једанаест више од другопласираног Партизана. Чукарички се налази на 4. позицији са 40 освојених бодова. Црвено-бели су у претходних пет утакмица забележили свих пет победа, док је тим са Бановог брда два пута победио, једном ремизирао, а два пута изгубио у последњих пет мечева у Суперлиги.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Шеф стручног штаба Црвене звезде Дејан Станковић изнео је очекивања пред прву првенствену утакмицу у тренреској каријери против Чукаричког.

Једино очекивање које можете да имате у Црвеној звезди је – победа. Тако радимо, тренирамо и понашамо се. Ипак, морамо да гледамо и противника. Чукарички је добра екипа која има спој младих и искусних играче. Имају стабилност коју им је донео председник Обрадовић, направили су добар систем и очекујем надигравање. Играју висок пресинг, имају капитена Доцића који сјајно изводи прекиде, ту су Тедић и Шапић који то добро користе, ту је млади Видосављевић, затим Ковач који је Звездино дете и сви они ће имати мотив да се покажу против нас – истакао је Станковић и додао да не може да рачуна на Гајића и Томанеа који су повређени за овај меч.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Екипа Чукаричког је одличан спој младости и искуства. На голу је Ђорђе Петровић, док штоперски тандем чине искусни Дарко Пушкарић и млади Стефан Шапић. Капитен Доцић је један од најбољих задњих везних у Суперлиги, а напад тима је резервисан за младе играче попут Вељка Бирманчевића, Милутина Видосављевића, Слободана Тедића и најбољег стрелца екипе са Бановог брда Луке Стојановића.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар меча биће Данило Грујић из Ниша. Помагаће му Милован Ристић и Далибор Ђурђевић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота, 15. фебруар:
Инђија – ТСЦ 13 часова;
Напредак – Јавор 16 часова;
Младост – Вождовац 16 часова;
Војводина – Пролетер 18 часова;
Мачва – Рад 18 часова.

Недеља, 16. фебруар:
Партизан – Радник 16 часова;
Спартак – Раднички Ниш 16 часова.

Претходни текстЗвезда са Мидтјиландом у осмини финала Лиге шампиона
Следећи текстБраун кандидат за најбољег дефанзивца Евролиге!