Квартет омладинаца кали се у Графичару

131

Наш развојни тим, Графичар, од ове зиме јачи је за квартет младих фубалера који су у Омладинској школи Црвене звезде и Графичара оставили најбољи утисак. Милош Пантовић, Владимир Лучић, Никола Пантић и Владимир Пријовић пребачени су из омладинског погона у сениорски тим. Са великим задовољством што су добили прилику да покажу колико знају, истакли су да је велика разлика између сениорског фудбала и млађих категорија, као и да дају свој максимум.

Момак рођен 2002. године, Владимир Пријовић, јак дефанзивац који је у омладинцима Графичара показао изузетну снагу и спремност, не крије задовољство што је пребачен у сениорски тим.

Први утисци су сјајни. Драго ми је што сам део овакве екипе која је феноменална. Задовољство ми је што сам позван у сеионирски тим јер је то један од показатеља да сам добро радио у претходном периоду. Услови су феноменални, презадовољан сам тренинзима, као и целим радом на припремама. Имамо сјајне услове овде у Анталији и то максимално користимо.

Истакао је да је све другачије у односу на млађе категорије, а срећан је и због првих минута у дресу првог тима.

Сениорски фудбал мора много брже да се игра, као и да се брже доносе одлуке. Противници који нас очекују у првенству су искусне и јаке екипе, а ми желимо да будемо најбољи. У млађим категоријама нисмо имали толики резултатски притисак, што је овде веома присутно. Хвала шефу стручног штаба Милији Жижићу што ми је пружио прилику да забележим прве минуте у сениорском фудбалу, задовољан сам учињеним у тих неколико минута и надам се да ћу добити шансу да покажем колико знам.

Централни везиста рођен 2002. године, Никола Пантић, својим партијама у омладинској селекцији Графичара показао се као одличан “полицајац” на терену, игром и залагањем заслужио је и позив првог тима.

– Припреме теку у одличном ритму, атмосфера у екипи је сјајна што је један од битних фактора успеха. Функционишемо као породица и то у многоме олакшава посао свима нама. Идемо ка томе да сваки тренинг и утакмицу одиграмо на максималном нивоу. Већ сада примећујем велику разлику у односу на омладински фудбал. Морамо много брже да играмо, јачи су дуели и доста су захтевнији техничко-тактички тренинзи.

Млади Пантић објаснио је разлику између сениор и омладинаца, а открио је ко га највише саветује.

– Веома ми значи што ми је стручни штаб на челу са Милијом Жижићем пружио прилику да играм и да покажем колико знам. Тих десетак минута колико сам одиграо ми много значи. Чак и да смо гледали утакмицу нама би то значило јер је велика разлика у односу на омладински фудбал приметна. Сви су нас јако лепо прихватили, највише савета добијам од старијих играча, са Џугурдићем свакодневно разговарам како о фудбалским стварима, тако и оним ван терена.

Неко ко је можда био и најбољи у омладинској селекцији Графичара, такође рођен 2002. године, Владимир Лучић нагласио је да су тренинзи захтевни, али и да поред тога даје свој максимум.

– Заиста су сјајни услови овде у Анталији, од хотела, исхране, теретане, све је на врхунском нивоу што нам олакшава како боравак, тако и сам рад на терену. Тренинзи су изузетно захтевни, дајемо свој максимум јер мислим да морамо добро да се спремимо како би у првенству били бољи него у јесењем делу. Огромна је разлика између сениора и омладинаца, морамо много брже и јаче да играмо, док смо у омладинцима били знатно ратерећенији.

Један од многобројних бисера Омладинске школе се сјајно уклопио у екипу која је, младе играче сјајно прихватила.

– Екипа је одлична. Свакодневно разговармо, помажу нам да се што боље привикнемо на рад. Знају и они да је ово све за нас нови почетак и чине све дан нам олакшају. Сјајну сарадњу имам и са тренером Милијом Жижићем, јуче смо разговарали о томе како све овде функционише, да морам брзо да упијам и учим све што радимо на терену. Захвалан сам стручном штабу што су ми пружили прилику да упишем прве минуте у сениорском фудбалу, а ја ћу се потрудити да то оправдам. Такође, највише савета добијам од Милоша Џугурдића који је један од најискунијијх играча овде, верује у нас најмлађе и жели да нам пренесе знање.

Многи кажу да је он био један од главних мотора омладинске селекције Црвене звезде, млади Милош Пантовић који иза себе има мечеве у Лиги шампиона, пребачен је у први тим Графичара у циљу што бржег привикавања на сениорски фудбал.

– Задовољан како припреме теку. После десет дана напорних тренинга ноге су мало тешке, али сваким даном радимо и на опоравку тако да ћемо спремни дочекати наставак првенства. Ово је све ново за мене, верујем да сам се добро уклопио и све иде у добром смеру. Одиграли смо три утакмице, сматрам да смо још под умором, као и да нисмо лоше одиграли утакмице, иако то резултати не показују.

Стрелац победоносног гола у утакмици Омладинске Лиге шампиона против Олимпијакоса истиче да сви функционишу као тим и да је то најбитније. Такође, честитао је и својим другарима пролазак у осмину финала најелитнијег такмичења за младе фудбалере.

– Главна и једина разлика између сениора и омладинаца јесте та што се овде игра много брже, морамо на терену да радимо јаче, енергичније, јер је конкуренција много већа. Сви функционишемо као један тим, једна породица и то је оно што је најбитиније. Највише се дружим са Југом, Ераковићем, ту су и остали који ми помажу да се што боље привикнем на рад. Желео бих да честитам својим другарима пролазак даље у Лиги шампиона, гледао сам утакмицу, били су много боља екипа и заслужено су прошли даље.

Претходни текстКРК – Звезда убедљиво победила у четвртфиналу
Следећи текстЗвезда са Мидтјиландом у осмини финала Лиге шампиона