Мркела: Наша школа ствара играче и резултате

51

Спортски директор Митар Мркела поносан је на успех омладинца који су пласманом у осмину финала Лиге шампиона за младе потврдили квалитетан рад и исписали историју.

Честитам момцима, директору Драгану Младеновићу, Николи Јелићу, тренеру Славољубу Ђорђевићу на заиста великом успеху. Честитао сам им и зимус кад су обезбедили пласман у плеј-оф а сада су направили корак више пласманом међу 16 најбољих екипа и само потврдили да Црвена звезда као клуб подиже стандарде у свим сегментима и на свим нивоима – поносно истиче Мркела.

И наглашава да је Омладинска школа направила велики искорак последњих година и да је успела у оба циља – да ствара играче за први тим, али и да постиже изузетне спортске резултате.

Увек су постојале полемике шта је важније: да се стварају играчи за први тим или да се јури резултат. У Црвеној звезди формирање играча и резултати иду руку под руку. Јер једно без другог не може. Не могу лоши играчи да праве добре резултате. То је једина истина. Наша школа је успешна и у резултатском смислу, лидери су у лигама, омладинци играју завршницу Лиге шампиона, али и по питању младих играча који су из школе прикључени првом тиму. У овом тренутку из школе у првом тиму имамо Вељка Николића, Жељка Гаврића и Марка Конатара. Да не спомињем да су претходних сезона били ту и Урош Рачич, Лука Аџић, Дејан Јовељић, браћа Иван и Лука Илић… У сваком случају, сви ови резултати Омладинске школе и првог тима подижу рејтинг и имџ клуба у Европи и враћају нас тамо где нам је место по традицији – уверава спортски директор Црвене звезде.

Претходни текстКарте за Чукарички од сутра у продаји
Следећи текстЗвездин атлетски лексикон: Јована Делић