Омладинци у осмини финала Лиге шампиона

57

У феноменалној утакмици у Тираспољу, у којој су наши омладинци имали више од игре- пенал серија и велика концентрација црвено-белих бисера је била та која је одлучила питање победника. Катић са две интервенције, као и прецизност Бурмаза, Матића, Благојевића и Митровића донеле су пролаз Црвеној звезди у осмину финала Лиге шампиона за омладинце.

Шериф – Црвена звезда 0:0 (0:0, пенали 2:4)

Стадион: “Мала Арена Шерифа”, Тираспољ.

Судија: Адам Фаркаш (Мађарска).

Једанаестерци: Бурмаз (гол), Чесноков (промашај), Матић (гол), Глига (гол), Благојевић (гол), Мачалици (гол), Митровић (гол), Игњатов (промашај).

Шериф: Чиобан (од 90. Самоиленко), Данилов (од 87. Иванов), Мачалици, Глига, Ојеховшчиј (од 66. Холодов), Чесноков, Гају, Игнатов, Георгију (од 66. Ковали), Ковченко, Конохов.

Резерве: Самоиленко, Корненков, Скуртул, Ковали, Унтура, Холодов, Иванов.

Црвена звезда: Катић, Митровић, Благојевић, Матић, Савић, Писар, Њамцуловић (од 90. Лазетић), Новаковић (од 78. Милетић), Бурмаз, Радуловић, Бабић.

Резерве: Гутеша, Пешовић, Илић, Милетић, Бачанин, Пиплица, Лазетић.

Жути картон: Холодов (Шериф), Савић (Црвена звезда).

Шеф стручног штаба наших омладинаца- Славољуб Ђорђевић за овај меч није могао да рачуна на штоперски тандем Лукић – Миликић, који је имао пуну минутажу током јесени, због парних картона, као ни на Пантовића који ће пролећни део сезоне провести у сениорском тиму Графичара. Нова лица у екипи су голман Гутеша и крилни нападач Њамцуловић који је добио шансу од почетка меча, а јесењи део првенства провели су у омладинцима нашег развојног тима Графичара.

Прва опасност пред голом домаћина виђена је у 6. минуту када је Радуловић покушао са дистанце, али послао лопту преко пречке. Четири минута касније и поново Радуловић у центру пажње. Бабић је уштоповао лопту на левој страни, проиграо Благојевића, а овај пасом пронашао нашег крилног нападача који шутира поред гола. Веровао је Радуловић у свој ударац са дистанце па је и у 16. минуту шутирао са скоро тридесет метара, поприлично збунио голмана Шерифа који је крајњим напором успео да интервенише ногом и тако спречи најрасположенијег актера нашег тима на отварању утакмице да постигне погодак.

Врло офанзиван на данашњем мечу био је Благојевић. Талентовани бек је у 28. минуту дриблингом у казненом простору надмудрио свог чувара, а потом послао оштар пас у петерац, међутим успели су дефанзивци молдавског првака да расчисте опасност. Одличан потез Бабића у 40. минуту када се на средини терена ослободио чувара, а потом и предриблао неколико фудбалера Шерифа како би проиграо Радуловића, чији ударац одлази у корнер. Велика опасност и после скраћене игре Новаковића и Радуловића, када је лопта прво прескочила Бурмаза па потом и Њамцуловића који се позиционирао на другој стативи. Запретио је Њамцуловић и у 44. минуту, али се на одмор отишло без голова.

Добро се кретао Бурмаз у 47. минуту, прихватио пас и одмах из окрета покушао да пронађе Њамцуловића, али је мало недостајало нашем крилном нападачу да спроведе лопту у мрежу. Претили су црвено-бели из прекида током читавог меча, а мало је недостајалу дефанзивцу Савићу да у 53. минуту сусрета пошаље лопту у мрежу после ударца из угла. Пет минута касније и прилика за Новаковића. Снашао се добро наш везиста у казненом простору и шутирао искоса са десне стране, али и тај покушај су изблокирали дефанзивци Шерифа.

Милиметри су недостајали Бурмазу да у 61. минуту постигне гол. Наш капитен је спретно реаговао у петерцу, лопта је имала чудну путању, а Чиобан је успео да је са гол-линије, крањим напорима, избаци. Наставили су црвено-бели да ударцима са дистанце стављају на муке голмана модалвског првака. Прво је Новаковићев ударац у 68. минуту био изблокиран, а потом се лопта одбила до Благојевића који феноменално шутира и умало постиже гол са више од двадесет метара.

Посегао је за првом изменом Ђорђевић у 78. минуту када је фудбалер рођен 2003. године- Владимир Милетић заменио Мартина Новаковића. Покушавао је Њамцуловић центаршутевима да проигра Бурмаз, али су све покушаје таквог типа успевали да неутралишу фудбалери Шерифа, а потом је на терен ушао и фудбалер рођен 2004. године- Марко Лазетић који је заменио Николу Њамцуловића. Без обзира на то што су наши омладинци доминирали током читавог меча, упутили много више удараца на гол, имали далеко већи посед- после регуларног дела меча, прешло се на извођење једанаестераца.

У пенал-серији, само за оне са јаким живцима, погађали су Бурмаз, Матић, Благојевић и Митровић, али истакао се и феноменални Катић који је надмудрио нападача Игњатова у одлучујућем ударцу, а претходно већ одбранио један ударац са беле тачке и донео велико славље нашим фудбалерима.

Претходни текст„Звездице“ убедљиве у Пироту
Следећи текстАња Лукић трећа у Стокхолму