Футсалери убедљиво до десете победе

197

Футсалери Црвене звезде на најбољи начин су стартовали у пролећном делу првенства Србије, убедљивим тријумфом над КМФ Јастребац у Хали спортова „Ранко Жеравица“ – 6:0 (3:0).

Црвено-бели су током целог тока меча контролисали дешавања на терену, а резултат је већ у првих 20 минута могао бити много убедљивији.

Имали су неколико прилика изабраници Милоша Алиловића пре водећег гола, који је дело Давора Поповића након соло продора у 8.минуту. Издржао је дуел са противничким играчем, изградио позицију и резантним ударцем отворио голеаду на Новом Београду – 1:0. И пре другог гола, ређале су се прилике пред голом Јастрепца: Петров, Талес, Станојевић… све до 13.минута када је Никола Рнић, после комбинације са Станојевићем, дуплирао предност црвено-белих – 2:0. Врло брзо је јесењи шампион постигао и трећи гол, непуна два минута касније, Страхиња Петров је егзекутор, а новајлија Андреја Стојчевски асистент, након сјајног паса Звездиног капитена Марка Перића, 3:0 после првог периода игре.

У наставку, Звезда је постигла још три гола. Истакао се прелепим поготком, својим другим на мечу, Страхиња Петров за 4:0 у 27.минуту. Контранапад Црвене звезде је започео управо Петров, спровели су у дело капитен Марко Перић и асистент Бојан Поповић, а репрезентативац Србије атрактивно завршио, „паненком“, и матирао голмана гостију из Блаца. Пети гол је постигао Бразилац Талес у 32.минуту, асистент Рнић из корнера, а коначан резултат поставио је минут касније Андреја Стојчевски, и тако крунисао одличну ролу на дебију у дресу Црвене звезде, уз асистенцију Симеуна Копање – 6:0.

У наредном колу Звезда дочекује екипу КМФ Земун Само право.

Претходни текстЖелезничар – Црвена звезда 31:19 (16:6)
Следећи текстДошен на корак до медаље у Берсију