Црвена звезда гостује амбициозном Морнару у Бару

57

Кошаркаши Црвене звезде мтс налазе се од суботе у Бару где их у понедељак од 18 часова очекује меч 19.кола АБА лиге против домаћег Морнара.

Црвено-бели утакмицом у дворани „Тополица“ која је један од два дербија овог кола, завршавају још један изузетно напоран циклус у коме су за 7 дана одиграли 4 утакмице, од тога три у Евролиги.

Меч у Бару против екипе која ове сезоне има изузетно велике амбиције и изузетно велики буџет, биће пети у распону од само 10 дана (Анадолу ЕФЕС, Партизан НИС, Панатинаикос, Химки…).

Црвено-бели се тренутно налазе на 3. месту на табели са скором 12-5 (одлука Председништва АБА лиге о мечу Подгорици још увек није донета) док екипа Морнара која је са огромним амбицијама ушла у ову сезону и довела чак 11 нових играча, заузима четврту позицију са скором 11-7.

Пред овај меч тренер КК Црвена звезда мтс Драган Шакота каже:

Очекује нас тешка утакмица против екипе која добро гура у АБА лиги, и против клуба који се кроз године подигао на висок ниво. Имају одличан тим са пуно искусних играча, и очигледно је да имају високе амбиције и са правом размишљају о њима. Поновићу се али је тако, све честитке браћи Павићевић на популаризацији кошарке у Бару, клубу који су стабилизовали и амбицији која је нескривена да играју за највиши пласман и боре се са најјачима. Ми морамо да одиграмо паметну утакмицу, зна се како игра Морнар и да истакнемо у први план наше предности у овом мечу – рекао је тренер црвено-белих који ће о саставу који ће наступити у Бару одлучити на дан утакмице.

Са друге стране капитен црвено-белих Бранко Лазић добро познаје већину играча Морнара, са којима је претходних сезона играо велики број утакмица:

Знамо који стил игре гаји екипа Морнара,пуно поседа, брз темпо, пуно шутева за три поена, али ове године имају решења на свим позицијама у тиму. Нисмо у идеалној ситуацији иза нас су 4 изузетно тешке утакмице у кратком периоду од само 7 дана. Морнар ове сезоне има одличан тим, види се да су уложили доста и у складу са тим јасно је да желе у плеј оф АБА лиге и да је то циљ коме стреме. Ми са друге стране имамо наше жеље и наш циљ, стабилизовали смо се у АБА лиги што у оваквом календару који је јако напоран није било лако. Позивам истовремено и наше навијаче којих има у великом броју у Бару и осталим местима да дођу и пруже нам подршку као и претходних сезона када су нам својим присуством пуно значили на гостовању у Бару. Идемо на победу којом би у доброј атмосфери дочекали и завршницу Купа Радивоја Кораћа.

Утакмица у Бару биће 11 између два клуба у АБА лиги, укључујући и мечеве плеј офа, црвено-бели воде са 9-1 у победама, а у првом овосезонском мечу било је 105:82 за Црвену звезду.

Меч Морнар – Црвена звезда мтс игра се у понедељак од 18 часова, екипа се након тога враћа на један дан у Београд, а већ у среду следи пут у Ниш на завршницу купа Радивоја Кораћа.

Претходни текстБоаћи: Донећемо много радости навијачима
Следећи текстМладеновић: Верујем у квалитет омладинаца