Црвена звезда без горива и снаге за преокрет у Москви

50

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у Москви од Химкија 78:72 (28:18, 20:18,16:15 и 14:21) у утакмици 24.кола Евролиге.

Црвено-бели имају скор 10-14, а у “Митишчи Арени” у Подмосковљу Кевин Пантер је убацио 20 поена, а двоцифрен учинак имао је и Владимир Штимац са 10 поена и 6 скокова.

У екипи Химкија, Алексеј Швед је такође постигао 20 поена уз огромну потрошњу лопти, бивши НБА играч Јеребко је меч завршио са 19, а Букер 13 и седам скокова.

Након споријег старта у трећој тешкој утакмици коју играју ове недеље,а четвртој у само 7 дана, кошаркаши Црвене звезде заиграли су знатно боље у другом полувремену, и завршници сусрета када су серијом поена Пантера пришли на само 4 поена заостатка. Нажалост овога пута није било ни снаге ни времена да се направи преокрет попут утакмице са Панатинаикосом која је одиграна пре само два дана.

Црвено-бели су добро отворили утакмицу, повели са 7-2 али је генерално прво шполувреме, а посебно првих 5 минута друге четвртине обележила игра са доста грешака са обе стране два тима која су пре само 48 сати играла тешке утакмице против Панатинаикоса и Макабија у Београду и Тел Авиву. Изједначена утакмица уз доста изгубљених лопти, добила је на убрзању у финишу прве четвртине делом и због грешака црвено-белих који су имали чак 9 изгубљених лопти. Изгубљено је деловао и Џејмс Гист који је у надриблавању поред чеоне линије истрошио време на крају прве деонице. Било је 28-18.

Ни у првих 5 минута друге није изгледало боље,а ли ни играи Химкија нису блистали ја је до првих пеона после 4 и по минута игре, Химки дао само 4. У финишу полувремена пробудили су се Пантер и Штимац, па је Црвена звезда на паузу отишла са прихватљивих -12 – 48:36. У првом полувремну црвено-бели су имали чак 16 изгубљених лопти.

У другом, све је изгледало много боље, и поред чињенице да је Химки контролисао резултат.

Након тројке Лоренза Брауна (који се поново пожалио на повреду зглоба) Куртинаитис је затражио тајм-аут (51:41). Од тог тренутка у центру пажње био је Бранко Лазић који је први изнудио неспортски фаул Јаниса Тиме (са којим ратује већ две сезоне), а онда и два пута узастопно поентирао за 51:46.

Међутим, одговорили су Швед тројком преко Оџа, па Тима новом тројком, Јеребко двојком и серијом 8-0 Химки је поново контролисао утакмицу.

Од тог тренутка резултат се кретао у распону од 10-12 поена предности за Химки, до већ поменуте серије Пантера. Нажалост овога пута, није било ни времена ни снаге да се црвено-бели врате у утакмицу и још више запрете домаћем тиму.

КК Црвена звезда мтс: Пантер 20, Браун 6, Перпероглу 2, Давидовац 5, Лазић 7, Добрић 9, Гист 6, Јагодић Куриџа 2, Џенкинс, Симанић 3, Оџо 2, Штимац 10.

Драган Шакота, тренер КК Црвена звезда мтс:
– Честитке Химкију,били су бољи, водили су целу утакмицу, Са друге стране, ми смо имали превише изгубљених лопти, чак 21. То је огроман број, и без наших бекова који нису играли због повреде, било је тешко креирати било какву игру.Покушали смо, али није било довољно – рекао је тренер црвено-белих после утакмице у Москви.

У наредној утакмици, после гостовања у Бару и завршнице националног куопа Радивоја Кораћа, кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у Београду екипу ЦСКА 21.02.2020. године у Штарк Арени.

Претходни текстЦрвена звезда и Фаје се разишли као пријатељи
Следећи текстПораз црвено-белих од Младости