Пројектил Петровића украсио убедљив тријумф Звезде

63

Црвена звезда је у последњој утакмици на припремама у Туској, у одличној игри и лепим головима победила словачку Дунајску Стреду 4:0 (3:0). Голове су постигли Ел Фарду Бен, Душан Јованчић, Његош Петровић, Ричмонд Боаћи.

Црвене звезда – Дунајска Стреда 4:0 (3:0)

Терен: СЦ „Регнум“

Судија: Сарпер Барис Сака (Турска).

Гледалаца: 50.

Стрелци: Бен у 3, Јованчић у 16, Петровић у 29, Боаћи у 57. минуту.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек (од 72. Панков), Бабић (од 72. Мулуновић), Родић (од 72. Конатар), Јованчић (од 72. Јовичић), Петровић (од 72. Вулић), Николић (од 72. Иванић), Бен (од 72. Гарсија), Гаврић (од 72. Симић), Боаћи (од 72. Павков).

Дунајска Стреда: Једличка, Блекмен (од 76. Алекс), Кружлиак, Баскоров, Дејвис, Беднар (од 30. Филипс), Ж. Калмар, Фабри, Дивковић, Рамирез, К. Вида.

Тренер Дејан Станковић је у последњој провери у Белеку на мегдан словачкој Дунајској Стреди извео исту поставу као против Лудогореца, која је одиграла одличан меч. По јаком ветру и киши која непрестано падала, играчи оба тима су у меч ушли веома ангажовано без обзира на временске услове који нису погодовали. Наш тим је одмах ушао у пресинг, проток лопте је био добар  из прве акције смо дошли у вођство. Ричмонд Боаћи је у 3. минуту добро примио лопту на 30 метара од гола, послао је правовремено ка Ел фарду Бену који је искоса са леве стране савладао Једличку. Наш тим је имао потпуну контролу игре, играчи су били стрпљиви али су Словаци у 10. минуту показали да су веома опасни из транзиције. После једног погрешног паса, одиграли су добро, али је ударац Рамиреза са седам-метара капитен Милан Борјан одлично одбранио.

Наш тим је увећао предносуз у 16. Минуту. Прво је Ричмонд Боаћи на пас Гобељића шутирао у голмана, али је после одлично изведеног корнера Ел Фарду Бена са десне стране, Душан Јованчић на другој стативе спровео из близине лопту у мрежу. Наши играчи су лако улазили у шансе, везни ред је био И агресиван И креативан, посебно је добро функционисао тандем Боаћи-Бен, за кога су играчи из Словачке нису проналазили решења. Голман Једличка је имао пуне руке посла, бранио је ударце Гобељића, па Гаврића. Могао је Јованчић у 24. минуту да увећа предност јер је лопта после корнера “прошетала” кроз цео петерац. Наш везиста је покушао да је угура у мрежу али је опет Једличка стигао да интервенише и спаси грешке одбрамбених играча. Бранио је Једличка све а онда у 29. минуту и сам аплаудирао Његошу Петровићу. Млади репрезентативац је са преко 30 метара упутио прави пројектил који је још уз силину ветра завршио под пречку. Фантастичан гол за убедљивих 3:0 после првих пола сата.

Концентрисани и агресивни у одбрани, креативни у вези, опасни у готово свамој нападачко акцији – тако је изгледао нап тим у том првом полувремену што свакако представља веома добру увертиру пред наставак шампиона за 10-так дана. Да Једличка није сјајно реаговао у 36. минуту Жељко Гаврић би постигао сјајан гол из слобдоног ударца са преко 20 метара. Лопту је из рашљи извадио најбољи појединац Дунајске Стреде. Гађао је опет Гаврић тик поред стативе, Словаци никако нису успевали да реше пресинг Звезде и да нису имали расположеног голмана већ у првом делу су могли да претрпе катастрофу.

Без обзира што је у наставку наш тим играо уз ветар који је заустављао пас, доминациа и сигурна игра су настављени. Словаци нису мењали стил игре, чекали су грешку наших играча, али кад се то ретко и дешавало уследила би брза рекација фудбалера у црвено-белом дресу што је квалитет плус који је виђен на свим утакмицама под вођством тренера Дејана Станковића. После неколико добрих акција, наш тим је увећао предност у 57. минуту. Милан Родић је добро центрирао а Ричмонд Боаћи ударцем главом лобовао голмана. Тренер Станковић је од 72. минута изврпио девет измена, а први пут после повреде 24. јула прошле године, на терен се вратио Бранко Јовичић. Трећепласирани тим словачког првенства је само на моменте успевао да парира разиграној Звезди која је рутински завршила последњи припремни меч у Турској.

Црвена звезда је на припремама у Турској одиграла пет утакмица. Победила је Арку 3:2, Лудогорец 1:0 и Дунајску Стреду 4:0, а ремизирала против Вардара 0:0 и Цеља 1:1.

Претходни текстЂорђевић: Нисмо дали завршну реч у Лиги шампиона
Следећи текстПетровић: Срећан због гола, али више због игре тима