Црвена звезда – Цеље 1:1 (0:0)

76

Црвена звезда одиграла је нерешено 1:1 против чврстог словеначког лигаша Цеља у четвртој контролној утакмици на припремама у Белеку. Гол за наш тим дело је младог Жељка Гаврића.

Црвене звезда – Цеље 1:1 (0:0)

Терен: СЦ „Регнум“. Судија: Кемал Оген (Турска). Гледалаца: 50. Стрелци: Гаврић у 83. минуту за Црвену звезду, а Божић у 85. минуту за Цеље.

Црвена звезда: Поповић, Гајић (од 46. Гаврић), Панков, Милуновић, Конатар, Вулић (од 61. Јованчић), Иванић (од 46. Николић), Вукановић (од 61. Крстовић), Гарсија (од 73. Бен), Симић, Томане (од 46. Павков).

Цеље: Јурхар, Кадушић, Стојиновић (од 77 Флис), Чалушић (од 66. Залетел), Марандићи, Антанавичијус, Бенедичић (од 66. Штравс), Божић, Лотрич (од 49. Плантак), Керин (од 77 Кљун), Визингер.

Постава коју је тренер Дејан Станковић послао на терен, а то су били играчи који су мали мању минутажу или нису уопште играли јуче против Лудогореца, мало спорији је ушла у меч против четвртопласиране екипе словеначког шампионата. Прву прилику да угрози гол Јурхара имао је Милош Вулић у 13. минуту, пошто је Бенедичич срушио Матеа Гарсију који је данас играо у везном реду. Са 17 метара из слободног ударца „седмица“ нашег тима није успео да пребаци живи зид. Фудбалери Цеља поново су фауловм зауставили Гарсију у 22. минуту, а овог пута са 18 метара веома добро је шутирсо Мирко Иванић али се Јурхар није дао преварити. Фудбалери нашег тима нису дозвољавали ривалу да дођу у позицију да угрози Поповића, али због згуснуте одбране ривала и честих фаулова нису успевали да створе шансу из игре. Чак и из неких освојених лопти и транзиција, нашим играчима је за успшнију завршницу недостајао бољи пас. Могао је на само крају полувремена Мирко Иванић да промени резултат, али је слабо из окрета захватио лопту коју му је после корнера вратио капитен на данашњем мечу Немања Милуновић.

Увео је Станковић Николића, Гаврића и Павкова у наставку и одмах је Вулић имао лепу прилику али је био непрецизан после асистенције Гарсије. Највбољу прилику за Цеље имао је из контре Плантек, али је Поповић зауставио његов ударац са десетак метара. Неколико пута су наши играчи грешили у пасу и дозвољавали ривалу да их угоржава из контри, а после корнера Визингер је у 60. минуту шутирао тик поред стативе. Наш тим је у појапао ритам у последњих пола сата, Крстовић је шутирао у голмана, док је Симићев ударац са 16 метара у последњи час био изблокиран у корнер. Први до гола стигли су црвено-бели. Шутирао је Крстовић, голман је одбранио, лопта се одбила до Павкова који је асистирао Гаврићу за вођство нашег тима. Међутим, само два минута касније Божић је затресао мрежу и донео поравнање резултата који је се није мењао до краја. 1:1

Наредни меч Црвена звезда игра у среду 5. фебруара против словачке Дунајске Стреде.

Претходни текстЦрвена звезда дочекује Партизан (понедељак, 18)
Следећи текстКонатар: Биће све како смо замислили