Раднички ДОО – Црвена звезда 3:1

88

Одбојкаши Радничког ДОО су у утакмици шеснаестог кола на свом терену савладали Црвену звезду резултатом 3:1 (25:17, 25:22, 24:26, 25:23)

На самом почетку утакмице одбојкаши Црвене звезде нису показали довољно одлучности. Противник је повео са 10:4, после чега је тренер Кукањац био принуђен да затражи тајм-аут. Па ипак до краја првог сета наши одбојкаши нису успели повежу своје редове и ухвате прикључак. За разлику од играча Радничког доо, доста су грешили на сервису, пријем није био довољно прецизан, а ни дистрибуција лопти најсрећнија. Најближи противнику су у овом сету били на 12:7. При резултату 21:13, Кукањац је покушао да промени ритам уводећи Мељанца уместо Павловића. Како се ни после тога грешке наших нису смањиле, Раднички је сигурном игром дошао до 25:17.

Много ангажованије су играчи Црвене звезде почели други сет. У постави је Мељанац заменио Павловића. Смањили су црвено бели грешке, пријем је много боље функционисао што је олакшало расподелу лопти Стефановићу. Непрекидно су били у вођству, до првог изјаднечења на 15:15, када је Томислав Кукањац затражио први там-аут. Крагујевчани су по први пут у овом сету повели са 22:21, грешком Додића у нападу. Потом се контра Црвене звезде завршила блоком Милутиновића на Нејићу и то је означило 23:21 за Раднички. Тада је Кукањац извршио измену дијагонале, па су Гмитровић и Петковић заменили Стефановића и Додића. Гмитровић је Звезди донео двадесет други поен, али то је било последње што су наши одбојкаши успели да ураде. Поеном Јекића из напада и ас сервисом Милутиновића стављена је тачка на овај сет и Раднички је повео са великих 2:0 у сетовима. Остао је жал што наши момци, који су пружили далеко квалитетнију игру него у првом сету, нису успели у самој завршници и тиме пропустили прилику да изједначе резултат.

Раднички је, на крилима победе у другом сету, заиграо још сигурније и повео чак са 5:0. Кукањац је реаговао изменом Тадић-Андоновић. На 10:5 за домаће, био је принуђен на нову измену. У игру је ушао Петковић уместо Стефановића, који није успевао да дође до своје праве игре. Ове измене су дале резултат. Петковић је унео већу одговорност у игру црвено белих. Андоновић је са своја четири поена из напада донео нову енергију, а придружили су му се Мељанац и Николић успешним блоковима. Црвена звезда је добром игром успела да преокрене резултат и поведе са 21:20. У веома неизвесној и узбудљивој завршници, одбојкаши Црвене звезде су успешним блоковима и добром игром у пољу трећи сет завршили у своју корист резултатом 26:24.

Тренер Кукањац је одлучио да четврти сет почне поставом са Петковићем на месту техничара и Андоновићем на позицији примача. Сменивали су се поени са обе стране, ниједна екипа није дозволила већу предност противнику. До 13:11 одбојкаши Звезде су стигли блоком Петковића, а затим и Мељанца. Са два ас сервиса Ристић се реванширао и довео своју екипу у вођство од 14:13. После периода изједначене игре, Мељанац и Додић су сервис грешкама омогућили противнику предност од 19:17. После Ристићевог успешног блока, Кукањац је узео тајм-аут. Додић са три успешна напада и Николић блоком доводе Звезду до изједначења на 20:20. Дведесет трећи поен за Звезду и ново изједначење доноси Нејић, и тада је тренер домаћина, Драган Кобиљски, узео тајм-аут. На крају, завршница сета и утакмице припала је екипи Радничког доо после једног поена из напада и грешке Црвене звезде. Мада је утакмица завршена резултатом 3:1 за противника, утисак је да су наши одбојкаши били равноправан противник и да им је веома мало недостајало да освоје бар један бод.

У наредном колу Црвена звезда на свом терену дочекује градског ривала, екипу Партизана.

РАДНИЧКИ ДОО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:1 (25:17, 25:22, 24:26, 25:23)

Крагујевац – Дворана: СХ Језеро. Гледалаца: 700. Судије: Ђорђе Зеленовић и Томислав Поповић

РАДНИЧКИ ДОО: Гоић, Пантовић (Либеро), Ристић 15, Петровић 3, Лопар 5, Јекић 20, Перовић, Стевановић 14 . Нису играли: Антић, Видовић, Матић, Перовић, Крстић и Пантелић (Либеро). Тренер: Драган Кобиљски.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Петковић 2, Тадић 10, У. Николић 10, Нејић 18, Додић 14, Павловић , Гмитровић 1, Андоновић 6 , Стефановић 2. Нису играли: А. Николић, Трифуновић (либеро) и Фет. Тренер: Томислав Кукањац.

Претходни текстНезаслужен пораз омладинаца
Следећи текстПрвенство све ближе, Звезда све бржа