Звезда стартовала победом против Арке

52

Црвена звезда стартовала је победнички на турским прирпемема, у веома чврстој утакмици доброг ритма савладала је Арку 3:2 (1:2) головима Дегенека, Панкова и Вукановића.

Црвена звезда – Арка 3:2 (1:2)

Стадион: СЦ „Регнум“ Белек. Гледалаца: 100. Судија: Тунч Оздемир (Турска). Стрелци: Дегенек у 15, Панков у 62. и Вукановић у 74. за Црвену звезду, а Збожен у 25. и Сераренс у 45. минуту за Арку.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Дегенек, Милуновић, Родић, Вулић, Иванић, Бен, Матео Гарсија, Павков, Крстовић.

Играли су у другом полувремену: Васиљевић, Гобељић, Панков, Бабић, Симић, Петровић, Николић, Гаврић, Вукановић, Томане, Боаћи.

Арка Гдиња: Стаинборс, Збожен, Магхома, Марић, Марчињак, Муински, Налепа, Деја, Вејиновић, Јанковски, Сераренс.

Играли су у другом полувремену од 65. минута: Олчик, Антоник, Будзински, Хелструп, Данх, Вавжчик, Копчински, Да Силва, Семанес, Сиемачко, Михајловић.

Црвена звезда била је спремна за тврду утакмицу са Арком и од самог старта играло се такмичарски. После почетних пет минута, наш тим је успоставио контролу, све линије тима су биле на свом месту, а шанса Крстовића после освојене лопте у 6. минуту, кад је пропустио моменат да у петерцу асистира Павкову био је увод у вођство које је донео Милош Дегенек у 15. минуту. Прво је одрађена одлично контра, Никола Крстовић је ушао са леве стране у шеснаестерац, упутио ударац који је Стаинборс изблокирао и послао лопту у корнер. Милош Вулић је одлично извео ударац из угла, Павков је скочио, а Дегенек убацио лопту у мрежу. Морала је Звезда да поведе у 21. минуту са 2:0, јер је после изванредне акције по десној страни, Милан Гајић сјајно нашао у петерцу Ел Фарду Бена али је наш нападач послао лопту поред гола иако су је сви већ видели у мрежи.

Пољаци су показали да су добри из прекида на почетку меча и до 25. минута нису озбиљније прирпетили капитену Милану Борјану али су после корнера изједначили. Налепа је извео ударац из угла са десне стране, а Збожен је са прве стативе послао лопту у мрежу.

Узвратио је у 31. минуту Милан Павков, али његов ударац са 16 метара завршио је мало преко пречке. На другој страни искусни Марко Вејновић није искористио грешку Дегенека. Одличан волеј ударац Мирка Иванић у 38. минуту са 18 метара после одбитка пољски голман је крајњим напором зауставио, а после прекида веома агилног Матеа Гарсије главом је преко пречке шутирао Дегенек. Арка, која заиграла боље у финишу, на одмор је отишла на одмор са предношћу јер је Крстовић неспретно направио пенал над Налепом у 45. минуту. Капитен Борјан је одбранио пенал Напели, али су Пољаци брже реаговали на одбитак па је Сераренс убацио лопту у мрежу. Игра у првом делу била је боља од резултата.

Променио је тренер Дејан Станковић променио је у другом делу комплетну поставу, док је тренер Александар Рогић оставио стартних 11 јер пољски шампионат стартује 7. фебруара па су дуже у тренажном процесу. Играло се тврдо на средини терена, дисиплиновано. После лепе акције више играча, Симић је добро центрирао са леве стране а Боаћи је главом шутирао преко гола. Турски арбитар је током целог меча толерисао нешто грубљу игру пропуштајући да санкционише очигледне фаулове. Изједачење је стигло у 62. минуту и то опет после кронера. Гаврић је одлично извео порекид, а Радован Панков је главом постигао веома леп погодак у сам горњи угао.

Играла је добро Звезда у другом делу, експлозивни Гаврић је наставио да доказује таленат као и Вељко Николић који је са 20 метара шутирао изнад пречке. Гаврић је био веома заслужан и за водећи погодак. Сјајно се снашао на ивици шеснаестерца, његов шут је био изблокиран али је Томане стигао до лопте пре голмана Стеинборса. Судија је други пут показао на белу тачку, а ситуација се поновила као и код водећег гола Арке. Стаинборс је прочитао где ће Ричмонд Боачи да шутира, али је Алекса Вукановић најбрже реаговао и донео је вођство у 74. минуту. Томане је играо веома добро, скоро сваку лопту је сачувао а изборио је корнер после кога је могао да се понови 62. минут. Гаврић је из корнера поново пронашао Панкова, али је играч Арке избацио лопту са гол линије. Генерално добро издање нашег тима с обзиром на јаке тренинге и ову фазу припрема.

Следећи контролни меч, Црвена звезда игра против Вардара 29. јануара од 17.30 часова по локланом, односно 15.30 часова по српском времену.

Претходни текстЦрвена звезда гостује екипи Игокее
Следећи текст„Друго полувреме је оно што желимо“