„Друго полувреме је оно што желимо“

36

Фудбалери Црвене звезде победили су екипу Арке 3:2 на првој контролној утакмици на припремама у Анталији, а помоћник Дејана Станковића, Небојша Милошевић истакао је да је за ову фазу припрема задовољан резултатом, као и да наш тим очекује још много рада како би се формирао жељени стил игре.

Налазимо се у ударном делу приремног периода, после 22 одрађена тренинга, како на Кипру тако и овде у Анталији, акценат је на развоју функционалних способности и специфичне снаге, као и на пуно параметара из оквира физичке припреме и интегрално са новим захтевима шефа стручног штаба које се односе на техничко-тактичке ствари. Одиграли смо против екипе која игра доста агресивно, добро вођена од српског тренера Рогића, али је у Звезди приоритет победа, без обзира да ли је утакмица такмичарског карактера. Видели смо и два различита приступа. У другом полувремену је то било онако како желимо. Настављамо рад по устаљеном плану, имамо још много ствари да усавршимо. За ово доба припремама, када играчи нису свежи, све иде по плану. Сви играчи су добили пођеднаку минутажу, осим четворице фудбалера који због здравствених разлога нису били у протоколу – истакао је Милошевић.

Наше првотимце очекују два дана тренинга, а 29. јануара је заказана нова провера, овога пута против екипе Вардара.

По дефинисамо плану и програму стручног штаба свака утакмица има одређене захтеве. У међувремену радимо на индивидуалним параметрима физичке спреме, као и на даљем формирању модела и стила игре. Имамо још много посла, тако да је свака утакмица неки нови изазов. Наравно, у Црвеној звезду је императив квалитетан приступ и однос на терену од првог до последњег минута, као и жеља за што бољим резултатом – подвукао је наш помоћни тренер.