Васиљевић и Станковић: Све је лакше уз Борјана и Поповића

74

Уз већ доказану голманску снагу Милана Борјана и Зорана Поповића, наш клуб у првом тиму има још двојицу чувара мреже који су будућност, не само црвено-белих, већ и српског фудбала. Никола Васиљевић и Александар Станковић, усаглашени су били у својим жељама и амбицијама.

Васиљевићу, који је летос стигао у наш клуб, су ово прве припреме на Пафосу.

– Свиђа ми се овде. Услови су одлични, од хотела до терена који су у перфектном стању и то је врло важно за напредак. Имамо све услове који нам требају, не само за тренирање, већ и за опоравак и одмор, тако да је заиста занимљиво овде радити.

Сматра Васиљевић да Црвена звезда има квалитет за освајање титуле и купа.

Очекујем да освојимо титулу. Имамо бодовну предност, али није готово, док се математички не обезбеди титула. Мислим да је време и да освојимо куп. Имамо добар тим и екипу која има квалитет да освоји дуплу круну. Што се мене тиче, фокусиран сам на тренинге. Ако буде простора, отићи ћу на позајмицу, ако не, остаћу да чекам шансу.

Значај Борјана и Поповића, као одличних голмана, али и још бољих људи, немерљив је за чувара мреже рођеног 1996. године.

– Добијам много савета од Гашића, али ту су и Борјан и Поповић који су ту као искуснији, да ми увек изађу у сусрет и помогну. Лакше ми је да напредујем уз њих.

Васиљевић је имао јасну поруку за навијаче.

Наставите да нас бодрите и да долазите на стадион у што већем броју. Будите уз нас, јер нам ваша подршка много значи. Сигуран сам да ћемо заједно славити дуплу круну – уверава Васиљевић.

Александар Станковић, изданак наше омладинске школе, летос је добио прекоманду, када је након успешног двогодишњег стажа у Графичару пребачен у сениорски тим Црвене звезде.

– Драго ми је што сам део екипе. Мени су ово пете припреме на Пафосу, тако да ми је све познато. Најважније је да нас време служи и да је темпо тренинга висок, јер овај део припрема служи за побољшање физичке спреме.

Не бежи Станковић од свог дечачког сна.

Сан ми је да дебитујем на Маракани, да станем на гол Црвене звезде и верујем да ће ми се то остварити у будућности. Што се клупских амбиција тиче, мислим да имамо квалитет за дуплу круну. Позивам и навијаче да наставе да нас подржавају у што већем броју. Уз њих је све лакше

Сагласан је са колегом Васиљевићем око значаја искуснијих голмана.

Ми сви имамо сјајан однос и у нашим редовима је здрава конкуренција. Са Гашићем већ три године сарађујем, ту су и Борјан и Поповић и заиста је рад уз такве људе много лакши и лепши – подвлачи чувар мреже рођен 1998. године.

Претходни текстСигурне победе кадета и јуниора Црвене звезде
Следећи текстПрви пораз кадеткиња