Темељан техничко-тактички рад

65

Изабраници Дејана Станковића одрадили су и други тренинг осмог дана на припремама на Пафосу. Детаљан рад на тактици, као и на померању линија обележио је вечерњи тренинг.

После напорног јутарњег тренинга и двосатног одмора, поново су наши фудбалери били на терену стадиона Пафиакос. Кондициони тренери на челу са Федериком Панонћинијем на терену су припремали првотимце за напоре које их очекују кроз вежбе разгибавања. После доброг загревања кренуло се на сам рад на терену.

Подељени у две групе детаљно су радили на плану тактике и постављања на зеленој површини. Једна група је радила офанзиву и завршницу, док је друга увежбавала померање и уигравање дефанзивних линија. Тренер Дејан Станковић са својим помоћницима жели да до најситнијих детаља усаврши план и поставку игре, а наши фудбалери су били и више него орни за рад на терену.

Потом су, такође подељени у две групе одрадили још једну техничко-тактичку вежбу која је подразумевала спој претходне вежби које су две групе радиле. Полако се назиру сегменти игре које стручни штаб жели да наметне, а Звездине снаге тимским радом и залагањем стварају одличну атмосферу што је неопходно за добар рад на терену.

Све се завршило додатним радом са кондиционим тренерима. После напорног дана са два тренинга наши фудбалери су отишли на заслужен одмор, али већ сутрадан их очекују нова два тренинга.

Претходни текстСимић: Свиђа ми се Декијева визија игре
Следећи текстЦрвено-беле сигурне против Пролетера