Деветка омладинаца у првој провери

103

Изабраници Славољуба Ђорђевића били су убедљиви у првој утакмици коју су одиграли у 2020. години. Наши бисери савладали су омладинце Жаркова и уз допадљиву игру постигли девет погодака. Утакмица је прошла у знаку расположеног капитена Борисава Бурмаза који је за 45 минута остварио хет-трик уз асистенцију.

Црвена звезда – Жарково 9:0 (5:0)

Стрелци: Матић у 4, Бурмаз у 10, 15. и 36, Пиплица у 13, Панић у 48, Миликић у 64, Њамцуловић у 85. и Илић у 87. минуту.

Црвена звезда: Катић, Митровић, Благојевић, Матић, Павловић, Писар, Бабић, Новаковић, Бурмаз, Пиплица, Радуловић.

Играли су још: Гутеша, Гачић, Стајић, Ковачевић, Миликић, Лукић, Њамцуловић, Илић, Панић, Бачанин, Пешовић.

Жарково: Манојловић, Вукашиновић, Стојановић, Поповић, Тодоровић, Васић, Ђурић, Теодосин, Божић, Иванко, Матић.

Играли су још: Лазаревић, Алексић, Ћупурдија, Филиповић, Јелић.

Силовито су ушли у меч наши омладинци и већ у 4. минуту дошли до предности након што је Алекса Матић прецизним ударцем послао лопту у мрежу гостију. Ипак, први део игре прошао је у потпуности у знаку Борисава Бурмаза. Као да је његова минијатура из 9. минута када је са неколико дриблинга надмудрио читаву одбрану Жаркова, најавила све оно што талентовани нападач планира да уради. Само минут касније био је највиши у скоку после корнера и удвостручио вођство. Играо се 13. минут када је сјајно задржао лопту и пронашао Пиплицу који из дотрчавања са ивице казненог простора постиже и трећи гол за наш тим. Два минута касније, поново је Бурмаз пронашао пут до мреже противника, а то је учинио и у 36. минуту када је из окрета, са ивице казненог простора, снажно шутирао и постигао погодак.

Потпуно је променио тим за друго полувреме Славољуб Ђорђевић, а три минута је требало аквизицији из Олимпије Вањи Панићу да постигне први погодак у црвено-белом дресу. Одлично се снашао у казненом простору словеначки нападач и снажним ударцем под пречку постигао шести гол за наш тим. Претили су расположени Бачанин и Њамцуловић, али резултат се није мењао све док се Мирко Миликић у 64. минуту није нашао у несвакидашњој позицији за њега. Међутим, стамени штопер је у стилу расног стрелца, лажњаком избацио читаву одбрану Жаркова и постигао погодак. У стрелце се уписао и повратник у црвено-бели табор Никола Њамцуловић у 85. минуту, када је веома расположени Илић нанизао неколико играча и упослио нашег крилног нападача ком није било тешко да из изгледне позиције матира противничког голмана. Тачку на меч поставио је управо Александар Илић у 87. минуту меча и сјајну партију крунисао голом.

Одмах након завршетка овог меча, пријатељски су одмерили снаге и првотимце наше филијале Графичар са сопственим омладинцима. Резултат је био 1:0 за сениоре, а питање победника решио је Милош Пантовић голом у 36. минуту. Запажен је био и нападач Дејан Видић који је два пута погађао оквир гола. На другој страни, поништен је гол омладинцима Графичара који је постигао Мукси Малина у 76.минуту, због недозвољене позиције.

Претходни текстНова победа Звезде против Јесеница
Следећи текстСимић: Свиђа ми се Декијева визија игре