Иза југа Маракане – Омладинци Звезде Б спремни за пролеће

88

Насмејани, али при тешким временским условима, припреме за пролећни део такмичења започели су и омладинци који носе дрес нашег развојног тима Графичара. Амбиције код Дејана Симића су као и увек велике, а баланс између резултата и стварања играча ће бити присутан и у наставку такмичења.

Скупио је Дејан Симић фудбалере који ће током пролећа носити дрес нашег развојног тима. Спремни, насмејани, али са великом дисциплином, одрадили су први тренинг у 2020. години. Седам кадета Црвене звезде који су се јесенас истакли у тиму Марка Неђића, добило је прекоманду у старију селекцију и биће на располагању Симића (Ћопић, Ђурић, Крстић, Лазић, Рамовић, Петровић и Милетић). Графичар се у Омладинској лиги Србије налази на осмој позицији са 23 освојена бода, а амбиције за наставак такмичења, како тврди Симић, су још веће.

Одмор нам је био веома потребан. Била је напорна полусезона, уз то смо били међу најмлађим екипама у лиги. На пролеће улазимо са великим променама. Прикључили смо седморицу кадета и показали да нам је приоритет развој играча. Ипак, на пролеће имамо велике амбиције и што се тиче резултата. Мислим да квалитетом припадамо у првих пет екипа и да ћемо то показати. Очекујем да играчи који су јесенас изнели терет такмичења, покажу искуство које су стекли и да буду предводници новим фудбалерима – истакао је Симић.

На прозивци омладинаца Графичара нашло се 25 фудбалера: Марко Ћопић, Илија Гучмазов, Филип Новаковић, Андреј Ђурић, Вукашин Крстић, Урош Лазић, Владимир Пријовић, Стефан Максимовић, Миломир Чворић, Петар Јованов, Владимир Бошковић, Андреј Пуповић, Андреј Ивановић, Владимир Милетић, Филип Васиљевић, Никола Пантић, Владимир Лучић, Максим Лада, Живан Рамовић, Алекса Стојковић, Андрија Милошевић, Сергеј Винтоњи, Урош Ђуричковић, Мукси Малина и Богдан Петровић.

Добре игре Ивана Гутеше, Владимира Павловића и Николе Њамцуловића нису прошле незапажено код Славољуба Ђорђевића који их је прикључио омладинској селекцији Црвене звезде, док је Едвин Елевен добио позив Милије Жижића и прикључио се сениорима Графичара. Давид Милисављевић ће осетити сениорски фудбал у дресу Радничког са Новог Београда као позајмљени играч нашег клуба. Тим су напустили: Алекса Пулетић, Михајло Ђорђевић, Алексеј Винтоњи и Лазар Поповић, док је због повреде са прозивке био одустан Илија Стојанчић.

Омладинци Графичара ће тренирати у Београду до 18. фебруара, након чега путују на седмодневне припреме у Охрид.

Претходни текстСребро за Матију Динића у хокеју 3 на 3 на ЗОИ младих у Лозани
Следећи текстЦрвено-бели дочекују Албу (петак, 19ч)