Црвено-бели дочекују Албу (петак, 19ч)

48

Кошаркаши Црвене звезде немају пуно времена за анализу онога што је било, јер већ у петак од 19 часова играју нову утакмицу Евролиге, дуел 20.кола Евролиге против екипе Албе (Штарк Арена).

Пораз од Жалгириса мора да буде арх ивиран, јер времена нема ни за тренинг, нити опоравак играча након две утакмице у претходна 3 дана. Оно што представља додатни проблем је трећа која долази у размаку који је мањи од 48 часова.

Ипак, црвено-бели су знали да се издигну из тешких ситуација претходних сезона, па и ове сезоне, а једна од тих била је управо након утакмице са немачким представником у Берлину када су отпутовали у Каунас и победили у утакмици која је одиграна мање од 48 сати касније. Са друге стране, АЛБА је у уторак славила у Пиреју, и већ у среду увече стручни штаб Берлинаца пратио је уживо из „Штарк Арене“ утакмицу Црвене звезде са Жалгирисом.

За сада није познато на које ће снаге рачунати тренер црвено-белих Драган Шакота, који је због скраћене ротације имао доста проблема и у среду увече. Подсетимо, нису играли Перпероглу, Давидовац, Човић, Јагодић Куриџа, проблеме са вирусом имали су Пантер и Штимац…

Играмо против екипе која има добро познат начин игре а то је транзиција, пуно контри шутева. Не смемо да заборавимо да нас је са тим стилом игре Алба потпуно надиграла у Берлину. Мораћемо брзо да вратимо енергију и да се опоравимо како знамо и умемо. Са друге стране, АЛБА показује по последњим утакмицама да је у доброј форми, играју дуго заједно и имају искусног тренера који је поставио свој систем у коме ови играчи играју већ неколико сезона – рекао је тренер црвено-белих који у четвртак због изузетно згуснутог програма и великих напора неће моћи да изведе екипу на тренинг у „Штарк Арени“.

Оно што може да буде од пресудне важности у оваквим утакмицама је подршка са трибина.

Огњен Дорбић:
Имали смо сјајну подршку са трибина у среду увече, и она ће нам бити још важнија у петак против АЛБЕ јер се много трошимо ове недеље у овом ритму утакмица.Када се на то додају и бројне повреде…Међутим, верујемо да можемо брзо да се освежимо колико-толико опоравимо и припремимо за екипу која игра потпуно другачије од Жалгириса. Играју изузетно брзо, са највећим бројем поседа, шутева и контранапада у целој лиги. То значи да морамо да контролишемо дешавања на паркету, да их успоримо, да одиграмо чврсто и паметно у одбрани – рекао је Огњен Добрић првотимац црвено-белих.

Карте за утакмицу 20. кола Евролиге Црвена звезда мтс – АЛБА продају се од понедељка у свим пословницама „Tickets.rs“ по стандардним ценама.

Претходни текстИза југа Маракане – Омладинци Звезде Б спремни за пролеће
Следећи текстНа Звездином тренингу – Висок ритам, брзина и тачан пас