Саопштење КК Црвена звезда – Прва велика победа, али борба се наставља!

65

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да је жалбено веће АБА лиге које броји три члана, преиначило у уторак 14.01.2020. године УСЛОВНУ казну дисциплинског судије Саше Павличића Бекића изречену нашем клубу поводом утакмице 13.кола АБА лиге Будућност ВОЛИ – КК Црвена звезда мтс.

Према новој, преиначеној, али и даље УСЛОВНОЈ казни КК Црвена звезда се враћа одузети бод, смањује новчана казна на 15.001 еуро, и клуб неће плаћати никакве трошкове организације неодигране утакмице 13.кола АБА јтд лиге у Подгорици!

Жалбено веће као другостепени орган осим ових одлука, потврдило је да ће коначну одлуку о поновном одигравању утакмице донети Председништво АБА лиге, које је у одсуству спортског директора лиге (који је условно постављен на претходној Скупштини) једино меродавно тело, које није на време донело одлуку о одлагању утакмице.

Председништво АБА лиге је својим неодлучивањем нанело штету КК Црвена звезда мтс, зашта ће наш клуб покренути одговарајући судски кривични поступак, уколико Председништво не исправи свој евидентни пропуст!

Ова одлука жалбеног већа по којој се нашем клубу у сваком случају било какве одлуке Председништва враћа неоправдано одузети бод, смањује новчана казна, представља велику победу КК Црвена звезда мтс. Наш клуб не сноси никакву одговорност за казну од 15.001 евро, већ је то одговорност Председништва АБА лиге које није донело никакву одлуку! Борба КК Црвена звезда за регуларност и легитимитет лиге се овде не завршава, већ наставља пуним капацитетом! Као клуб сматрамо да смо се у целокупној ситуацији од 27.12.2019. године понашали одговорно и у складу са свим пропозцијама и прописима АБА лиге, и то у временима у којима је споран легитимитет многих органа, па и целе асоцијације – АБА лиге.

КК Црвена звезда мтс наставиће и у наредним данима са својим правним тимом бројне активности како би председништво АБА што пре донело једину могућу одлуку, а то је одигравање нове утакмице, али и око осталих важних питања попут легитимитета ове асоцијације у којој постоје бројне мањкавости које нису случајност и наносе велику штету свим клубовима АБА лиге!

КК Црвена звезда мтс ће благовремено обавештавати јавност око свих даљих активности везаних за овај случај.

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстФокус на уигравању четвртог дана на Кипру
Следећи текстШакота: Изузетно опасна утакмица