О карактеру, „већ виђеном“ и поносу екипе…

61

Одмах након велике победе у Лиону, на терену “Астробала” прве утиске изнели су тренер Драган Шакота, и најкориснији играчи црвено-белих Владимир Штимац и творац победничке тројке Кевин Пантер.

Тренер црвено-белих Драган Шакота очекивано почео је анализу утакмице свиме што се догађало у првом полувремену:

Све је било погрешно до полувремена. Нисмо имали брзину. У другом делу смо све променили у својој одбрани и појачали брзину у одбрани. Зауставили смо све и контролисали смо утакмицу, па смо се вратили. То је показатељ карактера, који је веома важан у овим утакмицама. Изненадили су нас енергијом коју су имали од почетка. Били су веома, веома агресивни. Победили су нас у сваком блоку. Каснили смо. Али, после тога смо схватили како је требало да играмо и све је било у реду – изјавио је тренер Црвене звезде.

Један од јунака велике победе био је и Владимир Штимац који је у “игри бројки”практично поновио учинак остварен пре неколико недеља када је у дресу Фенербахчеа такође са 21.поеном изборио епитет играча утакмице:

Доживео сам “дежа ви” вечерас јер сам био на овом истомпаркету пре неколико недеља.. Асвел је одлична екипа која је играла снажно на овој утакмици, али смо ми успели да победимо. Вратили смо се из врло тешке ситуације и преокренули цео ток утакмице. Дефинитивно смо морали да шутирамо боље слободна бацања јер бисмо тако избегли ову драму на крају. Сада нас чекају нас две тешке утакмице код куће следеће недеље. Очекујем да ће навијачи бити уз нас – поручио је у петак сјајни Владимир Штимац.

Пре тројке, Кевин Пантер је изгубио важну лопту, али се искупио тројком две секунде пре краја:

Било је сјајно! Толико сам полудео због изгубљене лопте…– и наставио:

Морам да похвалим цео тим. Вратили смо се из минуса од 21 разлике, борили смо се и изборили, па је све завршено у четвртој четвртини. Једноставно, поносан сам. Ово је била победа која нам је била баш потребна – додао је он.

Кошаркаше Црвене звезде чека мало времена за опоравак пред тешку недељу и мечеве са Мегом, Жалгирисом и Албом у наредних 7 дана.

Екипа се враћа у Београд у суботу летом преко Беча. Први меч следи у АБА лиги већ у понедељак од 17 часова против Меге.

Претходни текстЕпска победа Црвене звезде у Лиону!
Следећи текстЗвезда стигла у Пафос