Црвена звезда дочекала „своје“ како доликује

73

Утакмица у ’’Штарк арени’’ у којој су се састали Црвена звезда мтс и Бајерн Минхен имала је осим званичног дела, који се завршио великом победом црвено-белих и своју свечарску увертиру.

То што клуб ради последњих година и какав траг је оставио, и оставља својим утакмицама и освојеним трофејима, успесима, види се и по новоустновљеној традицији дочека некадашњих тренера, играча… који су са Црвеном звездом освајали трофеје и бележили неке велике победе и уграђивали свој део у историју нашег клуба.

Тако су 2. јануара клуб и наши навијачи срдачно дочекали бившег тренера Дејана Радоњића, као и бившег кондиционог тренера Драгана Гачевића и првотимце Демаркуса Нелсона и Матијаса Лесора.

КК Црвена звезда мтс остварио је веома вредну победу на премијери у 2020. години. У 17. колу Евролиге савладан је веома убедљиво Бајерн Минхен резултатом 93:63. Феноменална тимска игра, изузетна одбрана, и званично једна од најбољих у Евролиги, потпомогнута фантастичним амбијентом који је направило скоро 17 хиљада навијача у ’’Штарк арени’’ и веома разноврсна игра у нападу. То су биле одлике ове убедљиве победе.

Све то имало је једну лепу увертиру, а то је био дочек црвено-белих, људи који су оставили велики траг у огромним успесима који су обележили модерну историју Црвене звезде. Тренер Бајерн Минхена, а некадашњи Црвене звезде Дејан Радоњић стигао је у Београд по први пут у улози тренера противничког тима. Дочекан је поклонима – кравата са иницијалима ДР коју је припремио наш партнер Ранццо и урамљена слика на којој важно место заузимају и статистички подаци који подсећају на учињено у тој сарадњи – 326 утакмица, 239 победа и девет трофеја (три АБА лиге, три Купа Радивоја Кораћа и три титуле првака Србије). Радоњићу, а и осталим некадашњим члановима КК Црвена Звезда поклоне је уручио Небојша Илић.

Звездаши су уручивање поклона од стране тим менаџера Небојше Илића дочекали овацијама и громким аплаузом!

Клуб није заборавио ни остале чланове Бајерн Минхена који су били протагонисти великих успеха Црвене звезде. Кондиционог тренера Драгана Гачевића, који је био члан стручног штаба Дејана Радоњића. Такође, пригодне поклоне добио је и Демаркус Нелсон који је са црвено-белима освојио два Купа Радивоја Кораћа и био веома заслужан за велики повратак црвено-белих у Евролигу. Аплауз и поклоне задужио је и Матијас Лесор који је са Црвеном звездом освојио титулу шампиона Србије.

Црвена звезда је поздравила “своје” и оно што са поносом истичемо као клуб, њих је пуно и оваквих свечаности пред почетак утакмице Евролиге је све више, што показује какав посао Црвена звезда прави свих ових година у такмичењу које је изузетно квалитетно. Са друге стране, нешто што је такође сада већ препознатљиво свима у свету је амбијент и Звездини навијачи. Пуна “Штарк Арена” и најбоља посета у целом колу по трећи пут ове сезоне говори сама за себе!

Хвала звездаши, видимо се у дворани ’’Александар Николић’’ већ за Бадњи дан када црвено-беле чека важан меч против Крке.

Претходни текстСаопштење КК Црвена звезда мтс
Следећи текстГодину дана без Шекија