Нека се по јутру дан познаје – Црвена звезда прегазила Бајерн!

49

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су Бајерн из Минхена са убедљивих 93-63 (25-13, 28-18, 18-15, 22-17), у утакмици 17.кола Евролиге у фантастичном амбијенту пред 16.800 навијача Црвене звезде у “Штарк Арени”.

У уводној утакмици у Новој 2020.години екипа Црвене звезде је осим уводних 3-4 минута убедљивом игром потпуно заслужено прегазила Бајерн и стигла до 8.победе у сезони!

Почело је свечарски – поклонима и аплаузима некадашњим члановима Црвене звезде – пригодне поклоне добили су бивши тренер Дејан Радоњић, играчи Демаркус Нелсон, Матиас Лесор, као и некадашњи кондициони тренер Драган Гачевић.

Уводних неколико минута припало је Бајерну који је захваљујући искусном НБА играчу Грегу Монроу стекао почетно вођство – 6:0. Међутим, Црвена звезда је узвратила. И то на какав начин! Одбрана је била готово перфектна, а битке са поменутим Монроом и Лесором добијали су Звездини центри – Огњен Кузмић и Владимир Штимац.

А, када су залет у нападу ухватили Лорензо Браун и Дејан Давидовац серија 17:7 је донела двоцифрено вођство црвено-белима на крају прве деонице – 23:13.

Почетак другог периода донео је једнако добру енергију на оба дела терена. Владимир Штимац и Дејан Давидовац стављали су на муке одбрану Бајерна, а са друге стране гости нису никако налазили решење за чврстину у дефанзиви изабраника Драгана Шакоте. Као последица тога, из још једне украдене лопте, стигли су дебитантски поени Кевина Пантера и то из закуцавања. Семафор је после само 14 и по минута игре показивао великих плус 18 – 40:22.

Савршено полувреме Црвене звезде уз сјајну атмосферу на трибинама, заокружено на најбољи могући начин. Сјајну ролу је имао Марко Јагодић Куриџа са пет поена у завршници полувремена, а оно што статистика није говорила је његов феноменалан учинак у одбрани и изузетна чврстина коју је показивао приликом сваког скока или блока који је правио.

Ипак, не би било поштено истицати ни једног индивидуалца јер су Владимир Штимац и Дејан Давидовац уписали по 10 поена, Лорензо Браун уз девет поена уписао и четири асистенције. Све то за само 20 минута игре. Резултат на полувремену је говорио много тога – 53:31.

Трећа четвртина започела је тројком Билија Берона, а у наставку је потпуна контрола утакмице припадала црвено-белима који су изврсно играли одбрану у континуитету, а разлика ни у једном тренутку није падала испод ’’плус 22’’. После 30 минута игре резултат је гласио 71:46.

Питање победника већ је тада било решено и био је прави моменат да на сцену ступе ’’новајлије’’. Владимир Штимац се вратио својој кући и енергијом је показивао да се нигде не осећа лепше него пред Звездиним навијачима, а њихове аплаузе заслужио је и Кевин Пантер који је наставио са одличном игром на дебију. Асистенција за поменутог Штимца, а убрзо и поени уз фаул Пантера донели су изабраницима Драгана Шакоте и по први пут ’’плус 30’’ – 76:46.

Феноменална партија црвено-белих је у сјајном амбијенту ’практично пуне’Штарк арене’’ трајала свих 40 минута. До краја меча виђено је и обиље лепих потеза, а приступ изабраника тренера Шакоте је био изразито озбиљан без обзира на огромну резултатску предност. Енергија, одбрана и жеља црвено-белих, али и она са трибина била је све до последњег звука сирене за памћење. Све то заједничким снагама донело је велику и убедљиву победу 93:63!

И не треба заборавити, Црвена звезда је овај меч одиграла без Перпероглуа, Гиста, Човића, Оџа, Фајеа…

Црвена звезда: Кузмић 9 (4/4 из игре), 7 ск, Пантер 15 (4/9 за два, 1/3 за три), 3 ас, Л. Браун 15 (3/10 за два, 0/1 за три), 6 ск, 7 ас, 3 укр, 2 изг, Давидовац 13 (3/3 за два, 1/1 за три), 4 ск, 2 ас, 1 бл, Лазић 6 (3/5 за два, 0/2 за три), 1 ск, 2 укр, Берон 10 (1/2 за два, 2/5 за три), 4 ск, 5 ас, 2 укр, 2 изг, Добрић, Јагодић Куриџа 7 (2/2 за два, 1/2 за три), 1 ск, 1 ас, 2 изг, 2 бл, Џенкинс 3 (1/1 из игре), 1 ас, 1 укр, 2 изг, Симанић 2 (1/1 из игре), 2 ск, 1 изг, Јовановић 2 ск, Штимац 13 (6/7 из игре), 6 ск.

Била је то четврта узастопна победа Црвене звезде у оба такмичења, а шеста у последњих осам кола Евролиге у којој црвено-беле очекује гостовање Асвелу (10. јануар) а онда дупли викенд и два домаћинства у Београду са Жалгирисом и Албом (15. и 17. јануар).

Претходни текстНаправимо опет амбијент за памћење, навијајмо фер и коректно!
Следећи текстШакота: Имали смо одличан баланс одбране и напада