Џудисти Звезде одбранили титулу Суперлиге Србије!

126

Џудисти Црвене звезде у великом финалу Суперлиге Србије са нишким Кинезисом славили су 4:1 чиме су још једном показали да су неприкосновени на домаћој такмичарској сцени.

Наша екипа у саставу Михаил Морохоев, Страхиња Бунчић, Матеја Стошић, Александар Рајчић, Милан Бунчић, Стефан Мајдов, Немања Мајдов, Дмитри Герасименко, капитен Бојан Дошен, Илија Бунчић, Стефан Живковић, Милан Николић, Јован Вулин, Стефан Грујичић, Димитрије Јовић, Душко Стричевић, Војин Тањевић, Вук Боговац, Петар Ћирковић, Филип Живојиновић, Вукашин Гачић и Жељко Шипчић предвођени тренерима Николом Николићем, Љубишом Мајдовим и Александром Трпковићем доминирали су и ове године на борилишту Спортског центра Шумице, одбранивши титулу шампиона Суперлиге, освојену минуле сезоне.

Звездина екипа доминантно је дошла до великог финала. У првом мечу у групи савладали су џудисте Борца из Новог сада 5:0. Пролетер из Зрењанина победили су у другом мечу 5:0 чиме су се пласирали у четвртфинале. Одличан тим Славије није имао решење за расположене џудисте Звезде који су опет славили и то резултатом 4:1. У полуфиналу црвено-бели тим савладао је Омладинац изузетно мотивисану екипу из Степановићева 5:0. У великом финалу црвено-бели су били бољи од одличног тима Кинезиса из Ниша.

Сјајна година за Џудо клуб Црвена звезда јер смо и у овој 2019. били доминантни, обележили смо и ову сезону црвено-белом бојом. Одбранили смо титулу у Суперлиги Србије, наше девојке су такође други пут у низу шампионке Екипног првенства Србије чиме смо још једном објединили дуплу круну. Уз домаћу клупску сцену, ту је и бронза у Лиги шампиона и то већ другу сезону у низу. Сјајна година за Џудо клуб, али и за цело Спортско друштво Црвена звезда. Идемо на више циљеве јер 2020. је олимпијска година желимо злато и са Олимпијских игара. Када је Лига шампиона у питању, такође желимо да подигнемо лествицу што значи да идемо на сребро, а можда и злато – истакао је Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда.

Спортско друштво Црвена звезда честита џудистима, стручном штабу и свима у Џудо клубу Црвена звезда на одбрани шампионске титуле и на изузетним резултатима у 2019. години.

Финале:

Црвена звезда – Кинезис 4:1

до 66 кг Михаил Морохоев –Стефан Мирковић 0:10
до 73 кг Страхиња Бунчић- Андрија Миленковић 10: 0
до 81 кг: Стефан Мајдов – Милан Михајловић 10:0
Дмитри Герасименко – Мирољуб Ивезић 1:0
Бојан Дошен – Никола Јеремић 10:0

Борба за бронзу Омладинац (Степановићево ) – Борац (Нови Сад) 3:2, Славија (Нови Сад)- ОЏК Београд 4:1.

Претходни текстВелики тест – утакмица са Приморском у Копру
Следећи текстОдбојкаши Звезде без победе у дуелу са Младим радником