Иза југа Маракане – Кадети увек на гол више

88

Утисак је да су трибине наше Омладинске школе најпопуњеније када црвено-бели кадети играју утакмице. Екипа коју предводи Марко Неђић завршила је првопласирана у првенству са четири бода више од конкурената.

Задовољан сам полусезоном. Завршили смо на првом месту и морамо да будемо срећни због тога. Почели смо сезону победом у дербију, а потом је уследио низ тријумфа. Имали смо и реми и два пораза, али кад се све сабере и одузме, могу да кажем да је ово била добра јесен за нас – каже Неђић.

Иако је идеја људи из наше Омладинске школе да развој играча буде на првом месту, већ када се стигне до Кадетске лиге, која се игра на националном нивоу, ни резултат није занемарљив.

Највише се бавимо развојем дечака. У прилог томе говори и чињеница да смо капитена Бачанина пребацили у омладинце у току јесени. Тиме смо показали да нам резултат није у првом плану. Када сам дошао у Звезду пре три године, у разговору са људима из Омладинске школе сам схватио да је то циљ и све смо подредили индивидуалном развоју. Управо смо кроз ту идеју, остваривали то да сваке године постижемо највише и примамо најмање голова. Циљ је да кроз развитак долазимо до резултата и за сада нам је и то полазило за руком.

Као најбољи стрелац издвојио се Марко Лазетић са 11 постигнутих голова, док лидерску позицију као асистенти деле Никола Станковић и Урош Бранковић са осам пасова који су претворени у погодак. Неђић је оптимиста пред пролећни де такмичења.

Све је лакше из године у годину, јер играчи индивидуално напредују, па је и нама, тренерима, једноставније да сарађујемо са дечацима. На пролеће можемо да очекујемо нове играче, нове резултате и нову Звезду – подвукао је Неђић чија екипа ће се за почетак зимских припрема окупити већ 8. јануара.

Кадетска лига Србије:

1. Црвена звезда- 14 победа, реми и два пораза- 43 бода (гол разлика 64:13)

2. Партизан- 12 победа, три ремија и два пораза- 39 бодова (гол разлика 54:18)

3. Бродарац- 11 победа и шест пораза- 33 бода (гол разлика 40:25)

Претходни текстСтефан Пантовић напустио Звезду
Следећи текстЗвездини футсалери тријумфовали на хуманитарној турнеји за трогодишњу Ивану