Терзић: И 2019. била је историјска

80

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић на гала вечери „Црвено-бело вече“ најавио је изградњу новог стадиона, а са много задовољства и поноса сумирао је све урађено у успешној 2019. години.

Пуно ми је срце када видим све ове драге људе који су са нама и у овој 2019. години. У другој години заредом за коју можемо рећи да је историјска, јер ће бити златним словима уписана у историји Црвене звезде. Имамо много разлога за славље. Освојили смо нову, 30. титулу првака Србије, у августу смо се радовали новом уласку у Лигу шампиона, а сада смо поново јесењи шампиони са 11 бодова предности над Партизаном – на почеку је рекао Терзић.

Циљеви су остварени на свим пољима.

– Људски је и приордно имати снове, циљеве. Имали смо их и ми. Многи, чак и у овој сали, били су скептици када смо не тако давно причали о сновима. Никад нећу одстати од подсећања где је Црвена звезда била пре пет година а где је данас. А, била је клинички мртва. Причам ово јер се у Србији све кратко памти, па и период и позиција са које смо кренули на пут који смо прошли. Тада нико није ни помишљао да Црвена звезда може бити данас у друштву европских великана и играти Лигу шампиона. Нико није веровао да се могу дешавати ове ствари, а дешава се да Црвена звезда већ трећу годину заредом игра групну фазу УЕФА такмичења, а две узастопно Лигу шампиона. Сложићете се, најтеже је понављати се. Понављати успехе. Данас је наш клуб доминантан у домаћем првенству са 11 бодова предности, на прагу је да освоји и трећу узастопну титулу.

Сем спортских резултата достигнута су и многа друга остварења.

– Урадили смо много на финансијском плану и настављамо да стабилизујемо финансије нашег клуба. Сваке године у року добијамо УЕФА лиценцу, измирујемо све своје обавезе у законским оквирима, нашим запосленима и играчима плате, порез држави и оспособили смо сами себе да функционишемо на тржишним основама. Чак 92 одсто наших прихода доносимо из иностранства.

Много новца уложено је у стадион „Рајко Митић“ како би се осавременио и приближио УЕФА стандардима.

– Свесно смо сви тога на шта нам је личио стадион, какви су били услови за рад и првог тима и омладинске школе. Потпуно смо реконструисали западну трибину, тај ВИП запад са пратећим садржајима, а сада завршавамо зграду за дневни одмор играча, са медико блоком и теретаном.

Посебно је поносан на Омладинску школу, као и на развојни тим.

Школа представља наш понов, јер је нисмо запоставили. Омладинци су се пласирали у нокаут фазу Лиге шампиона. Уз то су и омладинци и кадети јесењи шампиони. Имамо рекордан број репрезенттаивних играча у свим селекцијама. Сваке године уложимо три милиона евра само у Омладинску школу. Наставићемо и у наредном периоду да улажемо јер смо свесни да ће нам се то вишеструко исплатити. Честитам водећим људима школе Драгану Младеновићу, Николи Јелићу и Славољубу Ђорђевићу на свим успесима које су постигли. Свесни смо да смо подигли лествицу и тешко да млади играчи одмах могу да одговоре резултатским захтевима првог тима Црвене звезде. Због тога смо оформили наш развојни тим, филијалу која игра под капом фудбалског клуба Графичар. Они су доминирали у јесењем делу Прве лиге Србије са великим изгледима да се пласирају у Суперлигу Србије. Желимо да убрзамо процес формирања играча и што пре станемо иза афирмације младих фудбалера. То ће нам бити много лакше сада када имамо 11 бодова предности у односу на вечитог ривала. У јанауру нам предстоји реконструкција и подмлађивање тима. Сигурно ће млади играчи сада много већу минутажу.

Као и свака озбиљна организација имали смо велико учешће у друштвено одговорном раду.

Могу да се похвалим да смо у 2019. години били изузетно друштвено одговорна организација, учествовали смо у многим хуманитарним акцијама, донирали смо велика финансијска средства да помогнемо болницама широм Србије. Такође, смо помогли многе клубове унутар нашег Спортског друштва и на тај начин показали да смо јединствена и сложна црвено-бела породица.

На крају Терзић није пропустио да се захвали свим сарадницима без којих ни овај успех не би био могућ.

Желим да се захвалим тренеру Владану Милојевићу и директору Митру Мркелу који су на један фантастичан начин руководили спортским сектором, затим својим првим сарадницима финансијском директору Стефану Пантовићу и Марку Петровићу. Захвалносту дугујем председнику Светозару Мијаиловићу и почасном председнику Драгану Џајићу који су својим искуством и разумевањем Црвене звезде дали један посебан печат стратегији нашег функционисања. Хвала члановима Управог одбора, свим запоселнима без чијег доприноса не би били овде где јесмо. Највише хвала играчима Црвене звезде јер су они ти који су донели толико радости у овој 2019. години. Не бих да заборавим и наше главне спонзоре компаније „Гаспром“ и „Телеком“ који су веровали у вредности Црвене звезде и надам се да смо нашим резултатима учинили да буду поносни. Хвала и навијачима Црвене звезде без чије помоћи сигурно наш клуб не би остварио све ове успехе. Свима желим много среће, здравља и успеха у 2020, а Црвеној звезди желим освајање шампионске титуле и много среће у квалификацијама за Лигу шампиона. Да се сви заједно радујем успесима и наредне године – порука је генералног директора Црвене звезде.

Претходни текстКрај још једне успешне године!
Следећи текстНове победе јуниора и кадета